Produsul nou de ”Aspirină” poate stopa 11 tipuri de cancer

(FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)
Valentina Stratulat
23.03.2012

Cercetătorii au creat o aspirină „hibridă” care poate chiar stopa 11 forme diferite de cancer. Ei cred că noul medicament este mult mai sigur decât varianta curentă care, luată în supradoză, poate cauza sângerări, ulcer sau chiar blocaj renal.

Oamenii de ştiinţă de la City College of New York, SUA, au descoperit că substanţa activă din aspirină, care nu atacă celulele normale, poate stopa înmulţirea celulelor canceroase în cancerul de colon, pancreatic, de prostată, de sân sau în leucemie.

Până în acest moment, testele au fost realizate doar pe animale. În cazul şoarecilor ce sufereau de cancer de colon, noua aspirină determină celulele tumorale să se micşoreze cu 85% şi apoi să se autodistrugă, relatează Publika.TV.

Cercetările anterioare au arătat că aspirina pe care oricine o poate cumpăra din farmacii reduce tumorile cu până la 50 de procente. Însă, în acest caz, utilizarea pe termen lung duce la efecte secundare, precum sângerări, ulcer sau blocaj renal.

Noua versiunea a aspirinei poartă denumirea de NOSH şi la 24 de ore de la administrare s-a dovedit a fi de 100.000 de ori mai eficientă decât cea comercializată acum în farmacii.

Noul compus are la bază două versiuni hibride concepute în trecut. O parte a acesteia eliberează în organism oxid de azot, compus ce protejează stomacul. Cealaltă substanţă eliberează în corp hidrogen sulfurat, componentă ce stimulează proprietăţile anti-canceroase ale aspirinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor