Probleme cu somnul? Renunţă la fumat!

Un somn bun ajută de multe ori la menţinerea unui corp sănătos (The Epoch Times)
Mioara Stoica
24.09.2013

Tulburările de somn sau dificultăţile de a adormi ar putea fi rezolvate foarte simplu doar prin renunţarea la fumat. Un nou studiu a descoperit de fapt că renunţarea la fumat, printre altele, îmbunătăţeşte somnul.

Există multe, multe motive pentru care ar trebui să se renunţe la fumat: risc cardiovascular, cancer, demenţă ... şi chiar posibilitatea de a face rău aproapelui tău care este obligat să respire fumul pasiv generat de fumător.

În cazul în care acestea şi alte motive nu sunt suficiente, ar mai putea fi şi unul mai puţin cunoscut: posibilitatea ca problemele cu somnul şi insomnia să fie legate de consumul de tutun.

Legătura dintre tulburările de somn - cum ar fi probleme cu adormitul, insomnie, treziri nocturne sau prea matinale - şi viciul de a fuma, a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea din Florida şi Research Triangle Park, care a realizat un studiu al cărui rezultat a fost publicat în revista Psychology, Health & Medicine.

Studiul este primul care a luat în calcul o posibilă corelaţie dintre dificultăţile de somn şi calitatea de fumător. Realizat pe un eşantion reprezentativ de populaţie, în cele din urmă acest studiu relevă faptul că există de fapt o interferenţă a fumatului asupra calităţii somnului.

Rezultatele au arătat că 11,9% dintre fumători au dificultăţi de a adormi, 10,6% se trezesc de mai multe ori pe noapte şi 9,5% se trezesc prea devreme dimineaţa şi nu mai adorm.

Avantajale renunţării la ţigări s-au demonstrat printr-o îmbunătăţire semnificativă în calitatea somnului. Deci, nu numai cei care nu fumează dorm mai bine, dar, de asemenea, şi cei care s-au lasat de fumat.

Problemele de somn se adaugă, prin urmare, celor provocate de fumat, aşa că dacă starea de sănătate suferă din cauza fumatului, la aceasta se adaugă daunele cauzate de tulburările de somn, care includ la rândul lor atât probleme mentale cât şi fizice.

Pentru a numi doar câteva: depresie, diabet şi glicemie crescută ... toate fiind probleme care extind lista în fruntea căreia se află cancerul şi bolile cardiovasculare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor