Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a plecat în Germania

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a plecat în Germania, unde urmează participe la conferinţa "Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", care se desfăşoară la Landshut, Germania, în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2013. Potrivit "Infotag", conferinţa va fi monitorizată de către experţii echipelor de negociatori şi observatori "5+2", Rusia, Ucraina şi OSCE, cât şi SUA şi UE.
Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
30.10.2013

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a plecat în Germania, unde urmează să participe la conferinţa "Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", care se desfăşoară la Landshut, Germania, în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2013. Potrivit "Infotag", conferinţa va fi monitorizată de către experţii echipelor de negociatori şi observatori "5+2", Rusia, Ucraina şi OSCE, cât şi SUA şi UE.

Subiectul principal al discuţiilor va viza progresul relaţiei dintre Moldova şi Transnistria în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. În cadrul evenimentului, premierul urmează să se întâlnească şi cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. Cei doi vor discuta despre acţiunile întreprinse până acum în vederea reglementării conflictului transnistrean şi despre oportunităţile de interacţiune dintre Chişinău şi Tiraspol.

Conferinţa este organizată de misiunea OSCE în Moldova, Preşedinţia Ucrainei în cadrul OSCE şi Guvernul Germaniei. Anterior, premierul a declarat că în cadrul întrevederii cu Şevciuk va încerca să explice beneficiile pe care le va avea nu doar RM, dar şi Transnistria în rezultatul semnării Acordului de Liber Schimb cu UE.

Potrivit premierului, de toate prevederile acordului urmează să beneficieze şi locuitorii din stânga Nistrului.

Prima întrevedere dintre Iurie Leancă şi Evgheni Şevciuk s-a desfăşurat la finele lunii septembrie, la Tiraspol. În rezultatul întrevederii a fost prelungit protocolul privind transportul feroviar - unicul document funcţional dintre Moldova şi Transnistria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor