Prevenire sau tratament?
Cum citim ca "prevenirea este mai buna decat" ne fuge fandul la vreun "leac" pentru ceva. Dar in ultimii 50 de ani, "vindecarea" a devenit un cuvant urat de industria farmaceutica. "Vindecarea costa prea mult" este convingerea comuna in industria respectiva. Cum corespunde aceasta realitatii situatiei?
Castigurile financiare mari ale industriei farmaceutice determina prelungirea tratamentului atat timp cat este posibil. Prevenirea, asa cum au gandit-o companiile farmaceutice se limiteaza la vaccinuri. Acestea sunt concepute pentru a preveni oamenii de un eventual tratament impotriva vreunei boli.
In timp ce scorbutul este considerat sursa unui numar de cdel putin 100 de boli, inclusiv cele mai frecvente si mai letale la tineri si batrani, guvernul britanic nu are de gand sa previna scorbutul si nu plateste pentru vitamina C necesara pacientilor. Nici in Statele Unite nu cred ca "Obamacare" va fi diferita.
Vaccinurile sunt extrem de profitabile si controversate. Vaccinurile MMR vizeaza rujeola, oreionul si rubeola (pojar german). Cu toate acestea, medicul avangardist Fred Klenner a constatat ca in termen de 24 de ore de la infectarea cu oreion, pojar sau mononucleoza, pacientii sai au putut reveni la normal pur si simplu prin luarea catorva doze de vitamina C care fisese modificata pentru a creste toleranta intenstinala.
De fapt el nici n-a folosit expresia "toleranta intestinului." Acest termen a fost inventat de un alt medic remarcabil, regretatul Robert Cathcart III, MD, care a fost un student avid al lui Klenner. Ca si Klenner, Dr. Cathcart a fost un exemplu de onestitate. Cercetand toleranta intestinala, Cathcart, ca si Klenner, a constatat ca aproape orice infectie comuna ar putea fi vindecata, fie ca e un virus ce pune viata in pericol, venin de sarpe sau bacterii.
Cat de multi au murit inutil din cauza infectiilor MRSA? Cautati pe Google "Bush, MRSA, Biant" pentru a vedea scrisorile mele din British Medical Journal pe aceasta tema.
Cum reactioneaza industria farmaceutica la acestea? Ignorare totala. MAFIA farmaceutica (o alianta intre farmacii, medicina si industria produselor alimentare) produce liste din ce in ce mai lungi cu substantele chimice din alimente.
Margarina facuta din uleiuri neobisnuite, initial produse pentru industria vopselelor si contaminate uneori cu nichel din fabrici, sunt cu siguranta exemple de alimente procesate, pe care va sfatuim sa le evitati. Zilele noastre margarina a ajuns un eufemism pentru "sanatos", pentru ca unele margarine utilizeaza imaginea unei inimi pentru a-si face publicitate.
Totusi, unii biochimisti si-ar spala margarina si de pe piele. Afisarea margarinei impreuna cu untul in supermarket-uri este o gluma. Aceasta nu are nevoie de refrigerare. Plasarea sa pe raft langa un pantof lustruit ar fi mai nimerita. Dupa o luna, untul este afectat de mucegai. Microorganismele resping margarina.
Facandu-i-se reclama ca factor de prevenire a bolilor de inima, se spune despre uleiuri nesaturate din margarina ca reduc colesterolul plasmatic. Faptul ca radicalii liberi provoaca boli de inima (Dr. Denham Harman, Lancet, noiembrie 1957), nu ingrijoreaza producatorii. Harman a spus ca acest leac ipotetic pentru bolile de inima s-ar putea sa fie ''mai rau decat boala.''
Scrisorile mele catre British Medical Journal sunt respinse. M-am oferit sa fac o verificare a arterelor retiniene celor care iau statine pentru blocajele de colesterol. "Evitarea cererilor de despagubire pentru supradoza" este un obiectiv demn, am scris. Dar lucru acesta era o amenintare la adresa miliardelor de dolari realizate din vanzarea medicamentului celui mai profitabil din istorie.
In mod clar mi-am sprijinit cazul. Punctele finale pentru tratament (leacuri!) sunt inacceptabile. Vindecarea ar costa industria farmaceutica prea mult.
Dr. Bush practica optometria in Marea Britanie. Site-ul sau este LifeExtensionOptometry.org