Premierul Ponta, primul călcător pe (la) BEC

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta şi-a înregistrat, miercuri seară, candidatura la prezidenţiale, la Biroul Electoral Central (BEC). Prezidenţiabilul PSD s-a prezentat la BEC însoţit de soţia sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu şi de vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

„Am completat tot ceea ce presupune legea, n-am mai scris de mult atâta de mână, am fost cel mai riguros candidat, de aceea am fost şi primul care şi-a depus candidatura. România are nevoie de schimbare şi de unitate şi dacă reuşesc să conving majoritatea românilor, atunci voi fi preşedinte. Cred că România va vota cu gândul la ce urmează în viitorii 5 ani”, a declarat premierul, preluat de postul B1 TV.

„Sunt convins că vom avea mult mai puţine contestaţii şi incidente decât am avut până acum. Nu mai putem fi ca acum 20 de ani când singurul slogan era că se fură alegerile. Anul acesta va câştiga cel care a obţinut cea mai mare încredere din partea alegătorilor”, a mai adăugat Ponta, avându-l alături pe Liviu Dragnea, care, reamintim, este cercetat penal pentru fraudarea referendumului din 2012.

Premierul, protagonist a numeroase scandaluri între Palate, a mai declarat că, dacă va fi preşedinte, românii nu vor (mai) vedea niciun conflict între preşedinte şi premier. Desigur, Victor Ponta nu a făcut public numele celui pe care intenţionează să îl numească premier, dacă va fi ales la Cotroceni.

„Pot să vă asigur că dacă voi fi preşedinte, şi voi fi, că n-o să vedeţi niciun conflict între mine şi premierul ţării. Cel mai mult îmi doresc ca după 16 noiembrie să nu mai existe niciun conflict între aceste instituţii”, a adăugat Ponta, după ce de-a lungul timpului nu a pierdut niciun prilej pentru a-l ataca pe Traian Băsescu şi pe cei din jurul lui.

Ponta, supranumit "premierul popcorn", după ce în urmă cu mai puţin de o lună se lăuda ca, fiind deja ca şi intrat în turul doi al prezidenţialelor, la turul I, îşi va cumpăra popcorn şi se va uita la televizor la "cafteala" celorlalţi candidaţi, şi-a refăcut astăzi discursul, anunţând că îşi va face cunoscute, prin dezbateri, marile teme care ţin de campanie.

"Orice candidat la preşedinţie trebuie să arate clar ce au făcut şi ce vor să facă, în funcţie de asta îi votăm sau nu. Cu siguranţă voi participa la dezbaterile prezidenţiale, pentru că le dăm cetăţenilor să vadă ce vrem să facem pe marile teme care ţin de preşedinte”, a adăugat premierul.

"Cred că România va vota cu gândul la ce urmează în viitorii 5 ani"

Revenind la declaraţia făcută de Victor Ponta, conform căreia România va vota cu gândul la ce urmează în viitorii 5 ani, reamintim că alegerile prezidenţiale au loc într-un context internaţional cu totul ieşit din comun, când harta geopolitică se rescrie. Conflictul din Ucraina marchează apogeul unui război între aspiraţia spre democraţie a statelor strivite timp de decenii de controlul Moscovei comuniste şi dorinţa Rusiei de a nu pierde influenţa asupra foştilor sateliţi.

Într-un context definitoriu pentru viitorul ţării, în care fiecare naţiune europeană alege între Vest şi Est, la începutul lunii, premierul Ponta, aflat în China, ţara căreia îi ofertează mai tot sistemul energetic românesc (şi nu numai) declara că "România este mândră de tradiţionala prietenie cu China şi admiră Partidul Comunist Chinez pentru cum îi conduce pe chinezi pe calea socialismului".

Aducând elogii Partidului Comunist Chinez, premierul a omagiat implicit cele câteva zeci de milioane de crime ale Partidului Comunist Chinez (industrializarea şi "revoluţia culturală" chineză au costat în jur de 60 de milioane de vieţi) masacrele din Piaţa Tiananmen, unde Partidul Comunist a scos tancurile împotriva studenţilor paşnici, persecuţia tibetanilor, creştinilor şi uigurilor, persecuţia şi recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong, lagărele de muncă care sunt presărate pretutindeni în China, centrele de spălare pe creier, acestea fiind doar o parte din instrumentele prin care Partidul îşi conduce poporul pe calea socialismului.

Prezidenţiabilul Victor Ponta, citat de Xinhua, oficiosul Partidului, a mai declarat că dezvoltarea Chinei a oferit României mari oportunităţi iar România este dornică de o cooperare mai strânsă cu China. Ponta nu a precizat dacă această cooperare, la care ar trebui să se gândească românii, este pentru următorii cinci ani sau mai mult.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii