Premierul britanic David Cameron respinge complicitatea cu mass-media
alte articole
Premierul britanic David Cameron a declarat în timpul unei anchete de joi că ideea conform căreia guvernul său a făcut afaceri cu mogulii media, inclusiv Rupert Murdoch de la News Corporation, este "un nonsens".
"Eu nu cred în această teorie, potrivit căreia au existat semne pe sub masă sau vreun fel de acord ascuns. Desigur, am vrut să câştig ziarele şi anumiţi jurnalişti, editori, proprietari, prezentatori de partea mea; am lucrat foarte mult la asta pentru că am vrut să comunic ceea ce Partidul Conservator şi conducerea mea putea face pentru ţară. Astea sunt argumentele mele", a menţionat prim-ministrul, potrivit ziarului The Guardian.
Cameron s-a referit la o afirmaţie făcută de fostul prim-ministru Gordon Brown, care a spus a existat o înţelegere pe care conservatorii au făcut-o cu News International, conform căreia Cameron ar ajuta News Corp în oferta sa pentru BSkyB şi ar oferi şi alte favoruri, în schimbul sprijinului în alegerile pe care Cameron le-a câştigat Cameron în 2010.
Declaraţia a venit când ancheta Leveson a citit un mesaj text de la fostul şef al News International, Rebekah Brooks, în care ea i-a spus lui Cameron că îl "sprijină" după ce the Sun, care este deţinut de conglomeratul media, s-a decis să susţină Partidul Conservator, a raportat BBC.
"Te susţin mâine, nu doar ca un prieten apropiat, ci pentru că profesional suntem implicaţi în asta împreună", scria într-o altă parte a mesajului text, care a fost trimis în octombrie 2009, înainte de un discurs politic major al lui Cameron, care a fost difuzat la radio.
Cu toate acestea, Cameron a declarat că, în ciuda prieteniei cu Brooks - care a fost arestată şi acuzată de conspiraţie pentru a obstrucţiona justiţia - "ideea unei înţelegeri deschise" cu mass-media "este un nonsens".