Predoiu: Jaf la portul Constanţa. Dacă Ponta semnează OUG privind portul va ajunge la puşcărie

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

„Premierul Ponta, ministrul Şova şi primarul Mazăre pregătesc un jaf la portul Constanţa. Hotărârea de guvern este pregătită şi are avize negative de la toate direcţiile din Ministerul Transporturilor. Dacă o semnează, Victor Ponta ajunge la puşcărie”, a declarat joi, în cadrului unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu.

Prezidenţiabilul PDL avertizează că premierul Victor Ponta, ministrul Dan Şova şi primarul Radu Mazăre „pregătesc jefuirea unui obiectiv strategic de interes naţional, portul Constanţa”.

Prezent la Constanţa, premierul Victor Ponta a declarat joi că este normal ca locuitorii din Constanţa să „aibă un cuvânt de spus, o participare” în administrarea Portului: „Este normal că oamenii din Constanţa să aibă un cuvânt de spus, o participare, e absolut logic. Am foarte mare încredere că autoritatea locală, alături de investitori privaţi si guvern vor dezvolta mult mai bine Portul decât l-au dezvoltat guvernele în 20 de ani. De fapt, guvernul nu l-a dezvoltat în 20 de ani”.

„Portul Constanţa este administrat, acum, de o companie deţinută în proporţie de 60% de Ministerul Transporturilor, 20% Fondul Proprietatea şi 20% de Consiliul Local Constanţa. Cota Consiliului Local a fost transferată prin legea 216/2008 iniţiată, printre alţii, de fratele primarului Mazăre”, a declarat Cătălin Predoiu.

În opinia prezidenţiabilului PDL, Hotărârea de Guvern prin care se pregăteşte trecerea a 13% din acţiuni către Consiliului Local Constanţa, cu titlu gratuit, în proprietatea Consiliului Local Constanţa, este ilegală pentru că încalcă legea privatizării care nu prevede nicăieri faptul că se poate face un transfer gratuit de proprietate.

„Direcţiile de specialitate din Ministerul Transporturilor au atras, de altfel, atenţia asupra ilegalităţii acestei HG şi asupra lipsei de oportunitate. Vorbim de Direcţia Generală de Transport Aero-naval, Direcţia de Resurse Umane şi Direcţia Management şi Afaceri Externe. Toate au emis avize negative pentru că transferul ar fi ilegal şi cu impact negativ asupra infrastructurii portului”, a afirmat Predoiu.

Politicianul susţine că argumentul invocat în HG, potrivit căruia în Europa sunt porturi administrate de primării, nu este valabil.

„Diferenţa majoră este că în acele primării nu se dă şi nu se ia şpagă. Este o diferenţă majoră între primăria Rotterdam şi Constanţa. Primarul din Rotterdam nu se plimbă pe la instituţiile anti-corupţie să ne spună ce face prin conturile offshore între două plimbări cu zmeul pe plajă”, a argumentat acesta.

Predoiu i-a atras atenţia lui Victor Ponta că, dacă va semna această hotărâre de Guvern, va ajunge în puşcărie: „Nu vă zic, domnule Ponta, ca politician ci ca jurist, ca de la avocat la procuror, că dacă semnaţi HG-ul aşa cum este acum intraţi în puşcărie”. Acesta a amintit o declaraţie recentă a primarului Mazăre în care spunea că nu are nimic cu Victor Ponta, că relaţia între ei este deocamdată bună, „dar să vedem cum se finalizează problema portului”.

„Radu Mazăre a mai spus că îl crede pe cuvânt pe Victor Ponta până la proba contrarie. Iar această declaraţie arată că între Ponta şi Mazăre există o înţelegere prealabilă, netransparentă, în ce priveşte portul Constanţa”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Liderul PDL a comparat vizita premierului Ponta la Constanţa de joi cu „vizita unor gangsteri care se duc să facă o recunoaştere înainte să dea o lovitură, o spargere”.

„Victor Ponta merge astăzi şi să viziteze un ansamblu de locuinţe în Constanţa în legătură cu care există o anchetă anti-corupţie. Nu avem nimic cu ideea de locuinţe sociale dar de fapt Victor Ponta se duce să viziteze acest ansamblu de locuinţe ca să îi dea o mână de ajutor primarului Mazăre. Este o atitudine de sfidare pe faţă a justiţiei, de manipulare a opiniei publice”, a concluzionat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne