Epurări pe linie politică la RADET, RATB şi în Comisia de Urbanism

(wikipedia.org)

La o zi după ce premierul Ponta a declarat public că, după alegeri, el va face primul pas pentru refacerea USL, în şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, alianţa PSD-PC-PP-DD a continuat campania de epurare a PNL din structurile ce ţin de autoritatea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Astfel, după dezbateri furtunoase şi un vot de la care PNL şi PDL s-au abţinut, cele trei partide au dispus schimbarea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), precum şi a Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET). Schimbarea a presupus scoaterea din respectivele consilii a reprezentanţilor PNL pentru a fi înlocuiţi cu fideli ai noii majorităţi.

În consecinţă, din Consiliul de Administraţie RATB au fost scoşi Florentin Gabriel Tudorache, Danielei Florea şi Răzvan Emil Theodor Teodorescu, fiind înlocuiţi cu Claudiu Ştefan Leonida Adam, Marin Popescu şi Anca Alexandrescu. Membrii PSD ai Consiliului au fost menţinuţi în funcţiile pe care le deţineau.

Din Consiliul de Administraţie al Regiei de Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au fost epuraţi Marian Agiu, Directorul General şi Niculescu Niculae, înlocuiţi cu Silviu Costache şi Stelian Gherghiceanu.

Deşi liderul de grup al PNL-ului, Cornel Pieptea a arătat că revocarea membrilor consiliilor de administraţie este arbitrară iar primăria s-ar putea vedea pusă în situaţia să le plătească zeci de mii de euro celor înlăturaţi din funcţii, revocarea nefiind făcută în baza unor indicatori clari de performanţă, conform contractelor pe care aceştia le au cu Regiile, argumentele sale nu au contat. Epurarea consiliilor de administraţie a fost aprobată, eventuale daune interese a fi plătite din bugetul primăriei urmând să fie discutate după europarlamentare, dacă va fi necesar.

De asemenea, merită menţionat că alianţa PSD-PC-PP-DD a făcut schimbări şi într-una dintre comisiile cu cea mai mare miză din Primăria Capitalei, respectiv în Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, în cadrul căreia, conform unor surse prezente la şedinţă, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care s-a întreţinut ore în şir pe holuri cu diverşi consilieri CGMB, dorea să numească şi el pe cineva.

Au fost excluşi din Comisie Popescu Manuela, Nicolae Andrei şi Irina Cosmin şi au intrat Iliescu Lucian şi Popescu Dorin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne