Posibile cazuri de antrax în Olt

Un bărbat din Olt e suspectat că ar avea antrax. Acesta a fost internat la spitalul din Caracal, acolo unde se află deja un alt pacient cu aceleaşi simptome.
Laborator de analize medicale, virusologie, la Spitalul Cantacuzino (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.08.2014

La spitalul din Caracal a fost internat un bărbat din Olt care este suspectat că ar avea antrax. În acelaşi spital se află deja un alt pacient cu aceleaşi simptome.

Potrivit TVR, ambii pacienţi sunt internaţi pe izolator la Secţia de Boli Infecţioase, starea lor fiind stabilă.

Numărul celor suspecţi de antrax se ridică în prezent la trei, o femeie fiind internată la spitalul din Piteşti cu acelaşi potenţial diagnostic.

Luni, Institutul Cantacuzino va finaliza analizele celor trei, urmând să confirme sau infirme suspiciunea de antrax. Până atunci, rudele bolnavilor au fost sfătuite de medici să vină la spital pentru control şi tratament preventiv.

În cazul celor doi bărbaţi internaţi la Caracal, medicii veterinari bănuiesc că bacilul provine de la o capră care a fost sacrificată. Ei au au deschis o anchetă în comunele unde locuiesc cei doi.

Antraxul este infecţia produsă de Bacillus anthracis, transmisibilă de la animale erbivore la om.

Transmiterea la oameni se face în mod normal prin intermediul contactului cu animalele infectate însă bacilul se poate transmite şi prin inhalarea aerului umplut cu sporii bacilului. Boala afectează în special persoanele care manevrează pielea animalelor (fermieri, măcelari şi veterinari) sau care torc lâna.

Există trei forme de antrax. Cea mai frecventă este antraxul cutanos, care apare atunci când bacteria intră printr-o tăietură sau abraziune a pielii. Tratată corespunzător, acesta formă a bolii este rareori mortală.

Cea de a doua şi cea mai gravă formă este antraxul respirator. Infecţiile cu antrax contractate prin respirarea particulelor infectate produc moartea pacientului în 3-6 zile de la infestarea.

O a treia formă a bolii este antraxul intestinal, aceasta apărând, cel mai adesea, după consumul cărnii contaminate. Se caracterizează prin inflamarea acută a tractului intestinal, ca simptom fiind apariţia diareii hemoragice. Germenii intraţi în sânge pot produce septicemie, cu insuficienţe grave cardiace, renale, având o mortalitate de 50 %.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor