Ponta: Pe 15 decembrie voi propune noul Guvern în Parlament, iar pe 21 vom trimite bugetul

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa BPN a PSD, că pe 15 decembrie va propune în Parlament o noua structură a Guvernului, iar pe 21 decembrie va trimite bugetul pe anul 2015 pentru a fi votat.

"Am discutat cu colegii din PSD şi i-am informat despre discuţiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC şi PLR, privind restructurarea guvernului, discuţiile vor fi finalizate zilele următoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului”, a anunţat Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD", a precizat Victor Ponta, adăugând că duminică se va întruni Comitetul Exectutiv Naţional al PSD şi va avea loc şi o şedinţă a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv.

În ceea ce priveşte controversatul buget pe 2015 pe care toată lumea îl aşteaptă, premierul Victor Ponta a afirmat că acesta va fi transmis vineri dimineaţă Parlamentului pentru a fi votat.

"Un buget pe 2015 care să prevadă că nu se adaugă niciun fel de taxă sau impozit şi se acoperă toate măsurile de creşetere economică deja adoptate. Rămâne în vigoare reducerea CAS, indexarea pensiilor. Bugetul va fi transmis vineri dimineaţă după ce finalizăm şi includem toate detaliile tehnice. Vineri dimineaţă pleacă către Parlament. Ei vor avea timp să analizeze depunerea amendamentelor, dezbaterea în comisiile de specialitate şi adoptarea în plen. Calendarul rămâne să fie agreat de conducerea parlamentului. Prevede un vot final pe buget în ziua de 21 decembrie", a precizat premierul, citat de Mediafax.