Lăzăroiu: Iohannis şi-ar agăţa o tinichea de coadă dacă ar fi nevoit să numească un alt premier PSD

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (facebook.com)

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a afirmat că cel mai probabil PSD va rămâne la guvernare anul acesta, cu Victor Ponta premier, fapt care îi avantajează şi pe cei din noul PNL, în contextul în care aceştia nu sunt încă pregătiţi să preia frâiele puterii.

"Ponta va rămâne prim-ministru. Măcar anul ăsta. Pentru PSD e cel mai bine aşa. Ba chiar ar fi şi mai bine să-şi dezlege şi mai mult destinul de imaginea lui Ponta, adică un alt preşedinte de partid. Pentru PNL şi Iohannis e cel mai bine. Nu sunt pregătiţi să guverneze, iar Iohannis şi-ar agăţa o tinichea de coadă dacă ar fi nevoit să numească un alt premier PSD", a opinat Lăzăroiu.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Traian Băsescu, fostul său consilier este de părere că, după cum arată lucrurile în prezent, acesta va rămâne un jucător activ în politică şi după terminarea mandatului.

"Va fi probabil cea mai importantă opoziţie la guvern până în 2016. Va eclipsa PNL şi probabil şi pe Iohannis, care nici nu şi-a asumat rolul de jucător", a adăugat acesta.

Pe de altă parte, o mişcare surpriză pe scena politică ar fi ieşirea social-democraţilor de la guvernare, consideră Lăzăroiu: "Toţi ar putea fi lăsaţi în off-side dacă PSD ar decide să iasă de la guvernare. Cam greu, dar o mutare spectaculoasă. Le mai trebuie şi un motiv bun.

Însă aceasta ar fi "o mişcare grea şi spectaculoasă" în contextul în care s-ar întrerupe conducta de bani de la bugetul de stat, lucru care nu le-ar pica bine nici lor şi nici sponsorilor lor din campanie care au făcut investiţii serioase. Dacă ar lua o astfel de decizie, PSD ar avea şi şansa să se schimbe la faţă din Opoziţie", a mai precizat Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne