Ponta nu comentează nominalizarea lui Gigel Ştirbu la postul de Ministru al Culturii

Nu se ştie ce reverberaţii a avut în mintea Premierului remarca lui Pleşu care, auzind că în fruntea Ministerului Culturii ar putea fi numit "ilustrul" necunoscut Gigel Ştirbu, a exclamat "Un Gigel în plus nu mai contează!", cert este că Victor Viorel Ponta evită să confirme numirea PNL-istului Ştirbu în fruntea ministerului lăsat liber de Daniel Barbu, "sinucis politic" după o declaraţie cinică la adresa bolnavilor de HIV.
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.12.2013

Nu se ştie ce reverberaţii a avut în mintea Premierului remarca lui Pleşu care, auzind că în fruntea Ministerului Culturii ar putea fi numit "ilustrul" necunoscut Gigel Ştirbu, a exclamat "Un Gigel în plus nu mai contează!", cert este că Victor Viorel Ponta evită să confirme numirea PNL-istului Ştirbu în fruntea ministerului lăsat liber de Daniel Barbu, "sinucis politic" după o declaraţie cinică la adresa bolnavilor de HIV.

Se pare că premierul nu îl vrea ca ministru pe Gigel Ştirbu, votat în unanimitate de membrii Biroului Naţional al PNL ca eligibil pentru locul lăsat liber de Barbu, obligat să plece de la şefia ministerului după ce a declarat că în România nu sunt suficiente festivaluri Shakespeare deoarece s-au alocat prea mulţi bani prevenţiei şi controlului HIV.

Vestea a venit de la vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, şef al Consiliului Judeţean Olt, care a declarat în exclusivitate pentru Gândul că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Ponta nu a fost de acord cu numirea sa la Ministerul Culturii.

Gigel Ştirbu nu i-a explicat lui Stănescu (sau Stănescu nu a explicat pentru Gândul) de ce candidatura sa nu este agreată de Premier, în condiţiile în care între cei doi există unele puncte în comun. În curriculum-ul lui Ştirbu, fost preot şi masterand în Drept Social Român şi European, figurează pe lângă două cărţi scrise şi o controversată iniţiativă legislativă, care modifică legea drepturilor de autor şi care ar permite „includerea accidentală a unei lucrări său a unui alt obiect protejat în alt material”. Cam ceea ce a făcut premierul când a fost acuzat de plagiat, atât pe malul Dâmboviţei cât şi la Paris, unde i s-a dus vestea că ar fi plagiat dintr-o lucrare a unui apropiat de-al lui Francois Hollande.

Interpelat pe tema declaraţiilor lui Stănescu, premierul Victor Ponta a declarat pentru Mediafax "că nu este corect să îi fie invocată acum o poziţie legată de numirea la Ministerul Culturii a lui Gigel Ştirbu".

"Deocamdată, sunt plecat şi luni o să discut şi eu, prima dată, cu domnul Ştirbu. Tot ce ştiu astăzi este că a fost propus de PNL", a declarat Ponta pentru Mediafax.

Reamintim că Gigel Ştirbu a fost nominalizat vineri, cu unanimitate de voturi de Biroul Permanent al PNL pentru funcţia de Ministru al Culturii, "post de mare anvergură europeană", ca sa îl cităm pe Pleşu, deşi pe Ştirbu, ca şi curriculum în domeniu culturii îl " recomandă" doar scrierea a doua cărţi: Viaţa religioasă din România" publicată în 2008 şi"Liberalismul românesc între 1930-1940", niciuna dintre ele best-seller internaţional.

Gigel Ştirbu a primit cu un aer bonom criticile lui Pleşu, afirmând că „nu trebuie neapărat să fii deţinătorul a doua premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii”. Cariera de viitor ministru (dacă Ponta şi Băsescu vor fi de acord cu nominalizarea sa) şi-a început-o cu o greşeală gramaticală. Întrebat ce părere are despre afirmaţia lui Andrei Pleşu, care a spus că „un alt Gigel în plus nu mai contează”, Ştirbu a declarat că este „extraordinar de mândru de numele care mi l-au dat părinţii mei”, omiţând, probabil de emoţie, prepoziţia "pe".

La fel de emoţionant ca prepoziţiile lipsă din vocabularul lui Ştirbu estre faptul că între Victor Ponta şi Crin Antonescu nu a existat până sâmbătă la prânz o discuţie oficială, în care să se precizeze dacă premierul îl acceptă sau nu pe Gigel Ştirbu pentru Ministerul Culturii, mai informează Gândul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor