Andrei Pleşu despre eventuala numire a lui Ştirbu la Ministerul Culturii: „Un Gigel în plus nu mai contează”

Andrei Pleşu
Andrei Pleşu (Epoch Times România)

UPDATE: Deputatul Gigel Ştirbu a fost nominalizat oficial de Biroul Naţional al PNL, ca propunere a partidului la postul de Ministru al Culturii. Propunerea a fost înaintată premierului, care, la rândul său, o va înainta Preşedintelui Băsescu.

Rugat să comenteze criticile lui Andrei Pleşu, care acuză că la Cultură a fost numit "un Gigel" oarecare, care nu are un curriculum în domeniu, Ştirbu s-a declarat mândru de numele său, şi le-a mulţumit părinţilor săi că i l-au numit Gigel.

***

Întrebat, vineri, despre o eventuală numire a lui Gigel Ştirbu în funcţia de ministru al Culturii, scriitorul Andrei Pleşu a declarat că nu îl cunoaşte şi nu a auzit niciodată despre acesta şi „că un Gigel în plus nu mai contează”, notează mediafax.

Postul de ministru al Culturii ar trebuie să fie ocupat de o persoană cu experienţă în domeniu, a mai spus Andrei Pleşu.

„Nu am auzit niciodată de domnul ăsta, ori la Cultură îmi imaginez că ar trebui să apară totuşi şi personaje care au un anumit curriculum în domeniu”, a explicat Pleşu.

Scriitorul s-a interesat cum îl cheamă pe noul ministru iar jurnaliştii i-au spus că numele acestuia este Gigel Ştirbu.

Ironic, scriitorul a afirmat: „După mine, Gigel e foarte potrivit pentru o funcţie care cere anvergură europeană. La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează”.

Miercuri, surse din cadrul PNL, au declarat pentru Mediafax că Gigel Ştirbu are cele mai mari şanse de a prelua funcţia de la Cultură şi aşteaptă demisia actualului ministru.

Daniel Barbu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Culturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne