Ponta face o dezvăluire incredibilă: În 2009, am votat în primul tur cu Antonescu, nu cu Geoană

Victor Ponta şi Mircea Geoană
Victor Ponta şi Mircea Geoană (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a făcut joi o dezvăluire inedită. Preşedintele PSD a precizat că în 2009, când era purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, l-a votat în primul tur al prezidenţialelor pe liderul liberal Crin Antonescu, nu pe Mircea Geoană, pe care la votat de-abia în turul doi. Motivul invocat de premier - Antonescu era schimbarea de care avea nevoie România la vremea respectivă.

Victor Ponta a susţinut că mulţi dintre cei cu care a votat la prezidenţiale din 1990 până acum nu au câştigat: în 1990 a votat cu Ion Raţiu, care nu a câştigat, în 1992 cu Emil Constantinescu - nu a câştigat, în 1996 tot cu Constantinescu - câştigător, în 2000 cu Mugur Isărescu - nu a câştigat, în 2004 cu Adrian Năstase - nu a câştigat, iar în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană - nici unul din cei doi nu a câştigat.

Întrebat de ce nu l-a votat pe Mircea Geoană în primul tur, având în vedere că era purtător de cuvânt al campaniei acestuia, Ponta a replicat: "L-am şi votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România".

Analistul politic Cozmin Guşă a catalogat gestul lui Ponta drept o trădare pe care premierul şi-o asumă în acest moment.

"Aşa ceva cred că nu s-a întâmplat în niciun partid de buzunar din Europa sau din lume, ca purtătorul de cuvânt al candidatului să voteze în primul tur cu alt candidat. Este o declaraţie epocală pe care, chiar dacă, ca şi gest, au făcut-o şi alţii, nu şi-au asumat-o. Este o trădare pe faţă pe care Victor Ponta şi-o asumă în acest moment care probabil îi lasă năuciţi pe toţi colegii lui din PSD. Probabil că traversează nişte zile complicate, este supus la presiuni şi discernământul este mai redus în această perioadă când vede că auspiciile favorabile ale candidaturii sale la preşedinţie uşor uşor pălesc în faţa regrupării dreptei. Ne aflăm în faţa unui eveniment unic în care reprezentantul oficial al unei campanii pentru prezidenţiale mărturiseşte că şi-a trădat candidatul în primul tur. Probabil că Victor Ponta, dintr-o lipsă de logică, a zis "dacă vorbesc aşa despre Crin, o să îi arăt că eu i-am fost fidel tot timpul şi ea mi-a fost fidea", nedându-şi seama că a trădat principiul fidelităţii care trebuie să fie prima dată faţă de partid", a declarat Cozmin Guşă pentru Realitatea Tv.