Antonescu: Dorim construirea unui puternic pol de dreapta care să se opună PSD-ului

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PNL Crin Antonescu a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, data viitorului Congres Extraordinar al Liberalilor, generat de demisia în bloc a conducerii centrale a Birului Politic Central. Totodată, liderul liberal a subliniat că PNL doreşte o regrupare, o concentrare a forţelor de dreapta, construirea unui puternic pol de dreapta care să se opună actualului Guvern, actualei majorităţi şi PSD-ului, şi care are ca ţintă imediată şi prioritară susţinerea unui candidat comun la preşedenţia României în toamna acestui an.

Delegaţia Permanentă a stabilit că pe data de 28-29 iunie va avea loc Congresul Extraordinar al PNL în Bucureşti, congres la care vor participa 1550 de delegaţi, a informat Antonescu.

„Domnul Klaus Iohannis a cerut derogare statutară de la vechime pentru a candida la funcţia de preşedinte PNL. Domnul Ioan Ghişe a anunţat candidatura domniei sale la preşedinţia PNL, domnul Ludovic Orban a anunţat renunţarea la candidatura anunţată prealabil pentru preşedinţia PNL. Nu înseamnă că aceste candidaturi anunţate azi sunt singurele, s-ar putea să existe altele, termenele de depunere a candidaturilor sunt până în preajma congresului, deci nu ştiu dacă vor fi şi alte candidaturi sau nu”, a declarat Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a sa la şefia partidului, Antonescu a exclus acest lucru, explicând că declaraţia sa anterioară referitoare la acest aspect a fost făcută în contextul în care nu cunoştea ce candidaţi vor fi, existând astfel posibilitatea ca cei care se înscriau în această cursă să aibă în plan apropierea de PSD, moment în care el ar fi intervenit, dacă nimeni altcineva nu apărea în scenă.

„Nu mai candidez la şefia partidului, pentru că dacă intenţia mea ar fi fost să rămân la conducerea partidului, nu m-aş fi angajat, aşa cum nu a făcut niciun alt preşedinte de partid la o anumită cifră, (scor la europarlamentare – n.r.) şi dacă am spus recent dacă nu ştiu dacă voi candida sau nu, am făcut-o pentru că nu cunoşteam candidaţii, nu ştiam dacă domnul Iohannis candidează sau nu, nu ştiam ce se va întâmpla şi am dat acest răspuns pentru că există un lucru esenţial, pentru că există direcţia politică a PNL. În situaţia în care ar fi existat doar un candidat, sau candidate a căror temă, a căror propunere de strategie politică pentru PNL să fie întoarcerea pe lângă, în curtea PSD, dacă nu exista altcineva, atunci aş fi intrat în luptă pentru a împiedica acest lucru. Din fericire nu este cazul”, a explicat Antonescu.

Liderul liberal a subliniat că PNL doreşte o regrupare, o concentrare a forţelor de dreapta, construirea unui puternic pol de dreapta care să se opună actualului Guvern, actualei majorităţi, care să se opună PSD.

„Delegaţia Permanentă a decis să dăm curs invitaţiei PDL pentru discuţii politice, a confirmat ceea ce şi eu în principiu, sub rezerva deciziei delegaţiei, îi confirmasem domnului preşedinte Blaga în decursul zilei de ieri când m-a contactat telefonic. Ne vom întâlni astăzi la orele 17.00, mandatul este unul deschis, care nu are detalii, vedem ce vor şi dânşii, ce mai fac, care este situaţia, le spunem şi noi ce mai facem. Sigur că aceste lucruri sunt în perfectă coerenţă cu ceea ce noi am exprimat prin diverse alte decizii politice, şi anume că dorim o regrupare, o concentrare a forţelor de dreapta, construirea unui puternic pol de dreapta care să se opună actualului Guvern, actualei majorităţi, care să se opună PSD şi care are evident ca ţintă imediată, ca ţintă prioritară, susţinerea unui candidat comun la preşedenţia României în toamna acestui an”, a mai declarat Crin Antonescu.

Preşedintele demisionar al PNL susţine că preferă, chiar dacă este mai greu, o construcţie politică solidă, durabilă, un mare partid de dreapta, cu tot ce înseamnă dreapta autentică şi structuri eficiente, chiar dacă este vorba de partide mai mici, chiar dacă este vorba de partide cu diverse alte probleme.

Întrebat despre votarea unei rezoluţii de necolaborare cu Traian Băsescu despre care ar fi vorbit unii colegii liberali, Antonescu a replicat:„ Sunt colegi, dacă există asemenea colegi, care mint, fiind apropiaţi de PSD, probabil se contaminează. Nimeni nu a cerut în Delegaţia Permanentă, sunt 200 de martori, o asemenea rezoluţie, cum mie mi s-ar părea caraghios să dăm rezoluţii că nu ştiu care domn vorbeşte într-un post de televiziune sau în altul, cum nu ştiu care pesedist repetă aceeaşi minciună cum că noi colaborăm cu Traian Băsescu. Toată lumea care a urmărit poziţiile publice ale mele, ale celorlalţi liberali reprezentativi a văzut că întotdeauna nu s-a pus nici măcar o secundă în discuţie poziţia faţă de Traian Băsescu. Nu ne-am apucat să colaborăm cu Traian Băsescu decât în capul unor oameni care sunt plătiţi să se prefacă a le trece asta prin cap şi ca atare nu am dat nicio rezoluţie de necolaborare cu Traian Băsescu. Nu am vorbit nimic, nu am avut nicio legătură”.

Totodată, Crin Antonescu a acuzat România Tv că a minţit opinia publică atunci când a informat că liberalul s-ar fi întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu la Bruxelles, sau că a bătut palma cu deputatul PMP Elena Udrea.

„S-a minţit şi pe tema asta. S-a scris pe ecran în mod mincinos, otrăvitor, pentru opinia publică, că am plecat ieri cu Băsescu la Bruxelles, că am dat mâna cu el, sunt minciuni. Există posturi de televiziune care mint – România Tv (postul deputatului PSD Sebastian Ghiţă – n.r.). Minte. Antena 3 – minciună aşa brută mai rar. Dacă vreun coleg spune asta (că a fost cu Băsescu la Bruxelles), titlul corect este „Un coleg de-al lui Antonescu spune că el este cu Băsescu la Bruxelles”, sau „Din surse de-ale noastre…”, nu titlu „Băsescu şi Antonescu sunt împreună la Bruxelles”, nu titlul „Antonescu a bătut palma cu Elena Udrea” ca ştire, pentru că asta este minţirea cititorului, consumatorului de presă. Deci nu am avut nicio formă de colaborare cu Traian Băsescu, nu am avut niciun dialog şi nu avem pe agenda un dialog cu PMP. Eu nu depun în fiecare zi jurăminte de credinţă nici la Antena 3 şi nici România Tv mai nou, nici la altcineva. Oamenii cunosc poziţia noastră, nimic din ce am făcut noi nu o infirmă şi nu s-a pus nicio secundă, pentru că era absurd, problema unei rezoluţii care să arate că noi nu colaborăm cu Traian Băsescu”, a concluzionat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne