Ponta consideră că trebuie majorată acciza din luna aprilie

.
. (Photos.com)
Andrei Pricopie
13.01.2014

Premierul Victor Ponta îşi exprimă opinia că este necesar ca acciza la carburanţi să se majoreze din luna aprilie, deoarece, în cazul în care amânarea acestei creşteri afectează negativ bugetul, Guvernul va trebui să renunţe la alte măsuri fiscale, precum scăderea contribuţiei de asigurări sociale.

"Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva, la reducerea CAS (...) Cred că e o soluţie care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi", a declarat Ponta la Antena 3.

În anul 2013, preşedintele Traian Băsescu a avertizat că nu va promulga Legea bugetului de stat dacă acciza la carburant va fi majorată, iar premierul Victor Ponta a declarat că negociază cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru amânarea cu trei luni a datei majorării accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea accizei doar la benzină.

După ce a discutat cu preşedintele Băsescu, premierul a informat că va amâna şi majorarea accizei la benzină cu trei luni, până la 31 martie 2014, şeful statului precizând că în aceste condiţii va promulga bugetul pe acest an.

Ponta a afirmat că efectul amânării majorării accizelor la carburanţi va fi pus în discuţie după primele trei luni, însă un eventual gol de venituri nu poate fi reglat decât prin rectificare, care poate avea loc numai în semestrul II, rectificarea bugetară putând fi negativă în aceste condiţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor