Cristian Preda, despre a doua „corigenţă” a lui Ponta

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.01.2014

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat sâmbătă, pe blogul personal, că premierul Ponta „a eşuat din nou” în ceea ce priveşte Acordul de Parteneriat pentru utilizarea fondurilor europene în intervalul 2014-2020.

Experţii Comisiei Europene au transmis autorităţilor din România că prima versiune a acordului nu are viziune strategică, este prea vagă şi nu dovedeşte că lecţia dată de eşecul cheltuirii banilor Uniunii Europene este valorificată.

„În vara trecută, el a trimis la Bruxelles un document despre felul cum înţelege România să abordeze proiectele din noul exerciţiu financiar al Uniunii, pe care Comisia l-a calificat drept „incoerent şi fără priorităţi clare”. Ministerul fondurilor europene trebuia să refacă totul până în septembrie. În toamnă, Ponta s-a fălit cu noua formă a Acordului de parteneriat în faţa Parlamentului. Toată lumea a bănuit atunci că useliştii au corectat ce le spusese Comisia”, a explicat europarlamentarul.

Cristian Preda explică de ce premierul Ponta „a eşuat din nou”.

„Ieri, s-a aflat că documentul cu pricina a fost trimis la Bruxelles în decembrie, cu trei luni întârziere. Mai mult decât atât, experţii europeni consideră că propunerea venită de la Bucureşti e „lipsită de viziune strategică”, dovedeşte „insuficientă orientare către rezultat”, fiind „prea vagă” în multe privinţe şi „prea detaliată” în altele, ca şi cum nu s-ar fi „învăţat ceva din trecut”. Ponta a eşuat din nou”, a declarat Preda.

Potrivit europarlamentarului, ministrul Fondurilor Europene „nu pare să fi înţeles că guvernul din care face parte are o problemă serioasă”.

„Chestionat cu privire la impasul în care a împins proiectele pentru 2014-2020, Teodorovici a continuat să se laude cu profitul pe care l-a tras de pe urma eforturilor făcute de Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, care au făcut tot ce era mai greu, făcând astfel posibilă rata de absorbţie mai bună de azi”, a afirmat acesta.

Cât despre reacţia lui Ponta, „dottore nu a reacţionat la noua urecheală europeană, fiindcă e dat dispărut. Nimeni nu poate preciza unde se află premierul”, a concluzionat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor