Kelemen: Nu susţinem OUG a lui Dragnea. Migraţia politică este o boală cronică în politică, un flagel

Hotel Intercontinental, Victor Ponta a participat la dezbaterea ” Să  înţelegem mai bine reforma electorală”. În imagine, Kelemen Hunor, UDMR
Hotel Intercontinental, Victor Ponta a participat la dezbaterea ” Să înţelegem mai bine reforma electorală”. În imagine, Kelemen Hunor, UDMR (Epoch Times România)

Grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota controversata ordonanţă propusă de vicepremierul Liviu Dragnea care va permite traseismul politic al aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul atunci când aceasta va fi supusă dezbaterii Parlamentului, a anunţat joi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, adăugând că, în opinia lui, migraţia politică este "o boală cronică în politica românească".

"Noi, de ani, spunem că este o boală cronică în politica românească migraţia politică. La nivel parlamentar nu s-a putut rezolva din cauza Constituţiei, iar la nivelul primarilor şi consilierilor locali există o rezolvare din 2006, nu neapărat unitară. Principiile noastre rămân constante, nu schimbăm acest principiu de a spune că este un flagel, un lucru care trebuie stopat. Premierul cunoaşte punctul meu de vedere, am spus că nu e bine să deschidem această posibilitate, dar el şi-a asumat. Va urma o dezbatere în Parlament, pentru că ordonanţele ajung în Parlament, iar grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota această ordonanţă, pentru că nu putem susţine ceva care este împotriva principiilor noastre", a declarat Kelemen, potrivit Mediafax.

Liderul UDMR a subliniat că punctul de vedere al formaţiunii pe care o reprezintă nu trebuie să fie motiv de scandal în coaliţia de guvernare, întrucât aceştia nu sunt interesaţi de scandaluri.

"Noi nu am fost vizaţi de migraţia politică în 25 de ani, nu am dat la alte partide şi nu am luat de la alte partide, acest flagel pe noi ne-a evitat. Dar ne interesează, pentru că am văzut de fiecare dată că stabilitatea politică la un moment dat poate fi schimbată din cauza migraţiei politice. Nu este un lucru bun, constructiv pentru societate. Din păcate, toate partidele politice, că vorbim de PSD, PNL sau PDL, au folosit şi se folosesc de această posibilitate de a merge din dreapta în stânga. Şi au profitat toţi, nu numai cei care se află acum la guvernare", a mai declarat Kelemen Hunor.