PNL: Iohannis, ţinta manipulării de presă desfăşurată de Antena 3 şi România TV

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

După ce prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis a fost acuzat de Antena 3 şi de premierul Victor Ponta că a fost în vizită la reşedinţa de protocol a preşedintelui Traian Băsescu, PNL a denunţat, în cadrul unui comunicat, "manipularea de presă" desfăşurată de posturile România TV şi Antena 3 referitoare la presupusa întâlnire.

Liberalii susţin că propagarea informaţiei false constituie "o nouă manifestare de ostilitate împotriva PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis", acuzând totodată că preşedintele PNL "a fost filat de angajaţii deputatului PSD, Sebastian Ghiţă - fie jurnalişti de la România TV fie alte persoane care lucrează pentru el".

"Dovada sursei filajului reiese dintr-o scăpare apărută pe site-ul postului România TV, unde pe una dintre pozele rezultate în urma filajului (poze utilizate şi în materialul prezentat de Antena 3) este inscripţionat autorul: foto rtv.net. Este regretabil că un organ de presa, Antena 3, a ajuns să se preteze la dezinformări şi manipulări murdare pentru a lovi în contracandidatul favoritului postului respectiv, Victor Ponta", se arată în comunicatul PNL, citat de hotnews.ro.

Klaus Iohannis a dezminţit marţi informaţiile apărute în presă şi a avertizat opinia publică că "se încearcă cu îndârjire susţinerea unei campanii negative, bazate pe acuzaţii complet false".

"În seara zilei de luni, în jurul orei 22:40, postul de televiziune Antena 3 a prezentat o ştire conform căreia eu aş fi mers în vizită la preşedintele Traian Băsescu, la vila sa de protocol. Ceea ce a făcut Antena 3 reprezintă o manipulare şi nu are nicio legătură cu realitatea. În fotografiile prezentate de postul sus menţionat apare maşina mea, în care mă aflam eu, dar acesta este singurul lucru adevărat", a precizat Iohannis.

Liderul liberal a afirmat că nu a fost în vizită la preşedinte, ci a participat la un eveniment organizat de Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, la Vila Dante, reşedinţă deţinută de Ambasada Statelor Unite. La această manifestare privată, organizată în seara zilei de 10 iulie, cu ocazia încheierii mandatului în România a lui Butcher, au participat mai mulţi diplomaţi de rang înalt din ambasade ale statelor occidentale.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a comentat incidentul: "Se pare că au început să arate ce pot... campanie construită pe minciuni şi speculaţii şi mai mult, observ, în ultimele zile, campanie obsesivă pe canalele online, comentarii acide, acuze... totul nefondat. Totul face parte din acea campanie de dezinformare despre care am tot vorbit a PSD. Sper ca instituţiile statului să îşi facă datoria şi ca CNA-ul să reacţioneze conform atribuţiilor".

De cealaltă parte, premierul Victor Ponta, prezidenţiabilul PSD, i-a cerut lui Iohannis să spună adevărul despre vizita pe care i-ar fi făcut-o şefului statului la reşedinţa sa de protocol.

"Eu nu cunosc ce întâlniri are dl Iohannis. Nu înţeleg de ce nu a zis: 'Da, am avut!' Pentru că, vedeţi, şi aici începe să semene cu Traian Băsescu. Neagă nişte lucruri evidente. M-am uitat şi eu astăzi pe acele fotografii. Chiar ştiu foarte bine şi unde este Lac III, reşedinţa dlui Băsescu, poarta aceea verde pe care intră maşina dlui Iohannis, ştiu foarte bine şi unde este — în altă parte — reşedinţa ambasadorului american, pentru că e Vila Dante, aceea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a greşit drumul, poate a luat-o din greşeală, ştiţi cum e: a vrut să se ducă în dreapta şi a luat-o în stânga. Dar eu mai ştiu că acea poartă verde nu se deschide decât dacă eşti invitat şi dacă SPP-ul deschide poarta. Nu înţeleg de ce nu trebuia să nu spună adevărul. Nu-mi dau seama", a declarat premierul Ponta, citat de agerpres.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne