În apele Japoniei a apărut o insulă în formă de personaj de desen animat

Snoopy, personaj foarte popular printre japonezi.
Snoopy, personaj foarte popular printre japonezi. (YOSHIKAZU TSUNO / AFP / Getty Images)

Imaginile unei insule apărută în apropiere de coasta sudică a oraşului Tokyo, în urma unei erupţii vulcanice în Oceanul Pacific, surprinse de sateliţi, au stârnit încântare pe reţelele de socializare. Insula, apărută după o intensă activitate vulcanică, a luat forma căţelului Snoopy, îndrăgitul personaj de desene animate.

Specialiştii atrag însă atenţia că vulcanul subacvatic din regiune continuă să erupă, iar insula, formată din două mase distincte de pământ, şi-a schimbat de opt ori dimensiunea până acum, şi ar putea să-şi schimbe forma din nou.

Deja celebra insulă în forma lui Snoopy, este formată dintr-o insulă anterioară erupţiei vulcanului submarin, pe nume Nishino-shima, lângă care s-a format o insuliţă nouă de origine vulcanică, numită Niijima. Cele două insule, pe care le mai desparte doar o fâşie îngustă de apă, au creat personajul de desen animat. Este posibil ca cele două mase de pământ să se unească în curând. În ochii privitorilor de pe internet, ele sunt oricum o singură entitate, numită cu încântare "Snoopy Island" de utilizatorii reţelelor sociale.

Insula Snoopy se află undeva în apele Pacificului, la aproximativ 1000 de kilometri de Tokyo. Mulţi dintre cei ce au admirat pe internet fotografiile surprinse de sateliţii NASA şi-au exprimat dorinţa de a o vizita. Cât va mai rezista Snoopy în forma actuală, este greu de precizat.

Hiroshi Ito, vulcanolog în cadrul pazei de coasta japoneze, a declarat pentru FNN că insula s-ar putea eroda odată cu oprirea erupţiei vulcanului dar, în egală măsură, ar putea rămâne şi în formă actuala, de personaj de desen animat.