Petrom: Eficienţa centralei de la Brazi este de două ori mai mare decât media sectorului

Epoch Times România
16.10.2012

Eficienţa centralei electrice de la Brazi este de două ori mai mare decât media sectorului, deoarece foloseşte jumătate din cantitatea de gaze pe care o foloseşte orice altă centrală pe gaz din România pentru obtinerea aceleiaşi cantităţi de electricitate, susţin reprezentanţii OMV Petrom.

Totodată, emisiile de CO2 sunt mult reduse şi se încadrează sub media europeană.

"Centrala se caracterizează prin flexibilitatea în funcţionare, având în vedere timpul de pornire mic (jumătate faţă de o centrală electrică convenţională), cât şi viteza mare de creştere a energiei electrice produse. Astfel, centrala de la Brazi poate reacţiona într-un termen foarte scurt pentru a contribui la realizarea echilibrului producţie – consum în Sistemul Energetic National (SEN)", susţin reprezentanţii OMV Petrom.

Potrivit acestora, strategia României de producţie de electricitate din surse regenerabile are nevoie de capacitatea de echilibrare a centralei de la Brazi, în condiţiile în care previziunile indică o creştere a capacităţii eoliene instalate de la ~1.300 MW la ~3.000 MW în următorii patru ani.

Centrala poate compensa gradul scăzut de predictibilitate a producţiei eoliene, având în vedere că cele două turbine de gaz pot echilibra aproximativ 700 MW în centrale eoliene, în lipsa vântului.

Reprezentanţii OMV petrom susţin că centrala livrează electricitate în SEN încă din perioada testelor. La sfârşitul săptămânii trecute au început livrările de electricitate către piaţa reglementată.

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a organizat marţi ceremonia de inaugurarea a centralei electrice de la Brazi, cel mai mare proiect privat greenfield de generare de electricitate din România din ultimii douăzeci de ani.

Valoarea investiţiilor pentru construcţia şi punerea în funcţiune a centralei s-au ridicat la circa 530 de milioane euro.

La evenimentul de inaugurare a centralei de la Brazi au participat premierul României, Victor Ponta, Comisarul european al Energiei, Günther Oettinger, preşedintele Consiliului de Supravegherere al OMV Petrom şi CEO al OMV, Gerhard Roiss şi CEO OMV Petrom, Mariana Gheorghe, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale şi parteneri ai companiei implicaţi în realizarea proiectului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor