Peste 400 de foşti ofiţeri din intelligence formează o reţea care investighează fraudele în alegerile americane

Matrix  
A.P.
04.01.2021

Peste 400 de persoane din Comunitatea de Informaţii din SUA (IC), din armată, sau din cadrul forţelor de aplicare a legii şi sistemul judiciar au format o reţea în scopul investigării presupuselor nereguli care au avut loc în alegerile din 2020, a declarat un organizator al grupului.

Robert Caron, unul dintre organizatori, a declarat că reţeaua include foşti ofiţeri de informaţii, analişti, militari, forţe de ordine şi justiţie din FBI, CIA, DIA şi NSA, printre altele, precum şi mulţi foşti ofiţeri de informaţii din alte ţări.

„Frauda a fost atât de masivă şi atât de flagrantă, în ciuda muşamalizării din mass-media, încât ne simţim obligaţi să oferim aceste informaţii publicului”, a spus Caron. „De aceea apar din ce în ce mai mulţi oameni din comunitatea de informaţii şi din cadrul forţelor de ordine, ceea ce este nemaîntâlnit”.

Caron a dat un exemplu de cenzură în mass-media obişnuită la care a asistat în McAllen, Texas, când preşedintele Donald Trump a vizitat zidul de frontieră ridicat acolo în ianuarie 2019.

El a spus că a văzut două grupuri de ambele părţi ale străzii. Un grup de aproximativ 100 pe o parte, iar un grup mult mai mare era pe cealaltă parte.

„Mulţi oameni, din cauza informaţiilor transmise de mass-media, au crezut că toţi oamenii din marea mulţime erau împotriva preşedintelui. Dimpotrivă, ei erau cei care îl sprijineau pe preşedinte”.

El a spus că i-a întrebat ce cred şi a aflat că, datorită zidului de frontieră, familiile lor se simt mai în siguranţă şi că dacă nu ar exista zidul, diferite organizaţii criminale mexicane vor trece frontiera şi îşi vor forţa copiii să vândă droguri.

Una dintre investigaţiile curente ale reţelei nou formate se concentrează pe interferenţa actorilor externi din timpul alegerilor din 3 noiembrie, Partidul Comunist Chinez fiind un jucător semnificativ.

Caron şi-a început cariera de informaţii la Agenţia Centrală de Informaţii (CIA). Ulterior a lucrat pentru Special Situation Group, un grup de lucru înfiinţat de preşedintele George H. W. Bush, care include planificare strategică, tehnologii şi investigaţii externe şi interne.

El a declarat pentru Epoch Times că a fost recrutat în reţea în 2014, într-un moment în care mulţi din comunitatea de informaţii (IC) observau creşterea numărului operaţiunilor ilegale. Mulţi ofiţeri ai IC refuzau să transmită informaţii superiorilor, iar aceştia nu transmiteau informaţii publicului. Caron a menţionat că, în 2014, generalul locotenent Michael Flynn l-a criticat deschis pe preşedintele de atunci, Barack Obama, pentru că „nu a acţionat corect în ceea ce priveşte serviciile de informaţii”.

În acelaşi an, Obama l-a concediat pe Flynn din cauza unor presupuse probleme de management. Pe 7 august 2014, Flynn şi-a părăsit postul de director al Agenţiei de Informaţii pentru Apărare (DIA) şi şi-a încheiat o carieră de 33 de ani în cadrul armatei. După ce preşedintele Donald Trump l-a graţiat pe Flynn luna trecută, generalul a spus într-un interviu acordat publicaţiei New York Post că a fost luat drept ţintă în cadrul anchetei privind presupusa colaborare dintre Trump şi Rusia în parte pentru că lui Obama i-a fost frică de capacitatea lui Flynn de a expune corupţia din cadrul comunităţii de informaţii.

„Preşedintele Obama nu a acţionat corespunzător pe baza informaţiilor pe care le-a primit cu privire la [scandalul, n.r.] Benghazi”, a precizat Caron, referindu-se la un atac asupra unităţilor guvernamentale americane din Benghazi, Libia, care a dus la moartea mai multor oficiali americani, inclusiv a ambasadorului american. El crede că, la momentul respectiv, numeroşi ofiţeri din comunitatea de informaţii s-au reunit şi au început să recruteze colaboratori pentru a forma o agenţie anonimă.

După numeroase rapoarte privitoare la neregulile comise în timpul alegerilor din 2020, Reţeaua s-a extins. Mulţi s-au concentrat pe investigarea alegerilor, potrivit afirmaţiilor lui Caron, care a subliniat că majoritatea fac voluntariat, în timp ce unii sunt plătiţi pentru prestaţiile depuse. El a spus că, din câte ştie, dimensiunea reţelei este „peste 400 de persoane” şi că fiecare membru al reţelei a remarcat fraude electorale evidente pe baza propriilor observaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor