Scandalul Hunter Biden. Twitter dată în judecată, se cer daune de jumătate de miliard
alte articole
Proprietarul atelierului de reparaţii de computere care a primit la reparat un laptop care părea să-i aparţină lui Hunter Biden dă în judecată gigantul hi-tech Twitter pentru defăimare, susţinând că a fost catalogat pe nedrept „hacker” de politică de moderare a conţinutului pe platforma de socializare.
John Paul Mac Isaac, proprietar de atelier de reparaţii de computere din Delaware, a declarat cu săptămâni în urmă că a fost forţat să-şi închidă mica firmă după ameninţări cu moartea primite după ce a avertizat publicaţia New York Post că a fost în posesia laptopului lui Hunter Biden, pe care se aflau documente compromiţătoare, inclusiv unele care priveau securitatea naţională a SUA.
Isaac a trimis laptopul la FBI, după ce luni de zile proprietarul său nu a venit să-l ridice. FBI a primit computerul din 2019, şi, în ciuda faptului că acesta conţinea e-mailuri care implicau afaceri netransparente între candidatul democraţilor la alegerile SUA din 3 noiembrie şi regimul comunist chinez, agenţia federală americană nu a făcut nimic public.
Un articol din New York Post care detaliază conţinutul laptopului - care aparţinea fiului fostului vicepreşedinte Joe Biden, Hunter - a fost iniţial interzis de Twitter, compania citând politica sa privitoare la "materiale piratate".
CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a declarat Congresului în octombrie că platforma de media socială nu ştia dacă materialele provin dintr-un atac cibernetic asupra laptopului, în ciuda asigurărilor date de avertizorul John Isaac. Povestea „a arătat materialele directe şi capturile de ecran ale materialelor şi nu este clar cum au fost obţinute”.
Dorsey a admis mai târziu că Twitter a făcut o greşeală - după ce alegerile din 3 noiembrie se terminaseră.
Isaac a făcut acum plângere împotriva companiei Twitter pentru defăimare, susţinând că mass media socială a decis să „comunice lumii că [Mac Isaac] este hacker”.
Plângerea susţine că, după intervenţia şi etichetările companiei Twitter a fost ameninţat personal, afacerea sa a primit recenzii negative şi ameninţări şi că acum este „considerat pe scară largă un hacker”.
Isaac consideră că Twitter a acţionat cu „intenţie răuvoitoare” susţinând că avertizorul a atacat cibernetic laptopul care părea că îi aparţine lui Hunter Biden, se arată în plângere.
În proces se solicită retragerea publică a afirmaţiilor de către Twitter şi daune de 500 milioane USD.
În videoclipul său, Isaac a spus la începutul acestei luni, că este „complet absurd” faptul că a fost etichetat agent rus sau sub influenţa Rusiei.
„O altă etichetă care mi-a fost aplicată - şi care, din păcate, este o condamnare la moarte în industria mea - este cea de 'hacker'. În mod evident, nu sunt şi nici nu am fost vreodată hacker. Băieţii ăştia câştigă mult mai mulţi bani decât mine. Am fost angajat şi niciodată plătit pentru a efectua un transfer de date de pe un MacBook Pro pe un hard disk extern”, a afirmat el.
„Documentele semnate indică în mod clar procesul şi stabilesc aşteptările. Nu există magie sau Hollywood; procesul nu este diferit de cel de mutare a fişierelor de pe o unitate USB. Singura diferenţă este că a trebuit să fac o operaţiune pe Mac, pentru a-l porni până în punctul în care aş putea recupera datele. A da de înţeles că sunt hacker şi că aceste informaţii sunt piratate a avut un impact ireversibil asupra afacerii şi a imaginii mele”.
Hunter Biden este anchetat de către parchetul din Delaware. Procurorii au refuzat să comenteze cazul, invocând politica Departamentului de Justiţie cu privire la abţinerea de la comentarii în cazul investigaţiilor în curs.
Twitter nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii a The Epoch Times.