Peste 270 de decese subite cauzate de afecţiuni cardiace la atleţi americani după vaccinare [studiu revizuit]
alte articole
279 de atleţi şi foşti atleţi din Statele Unite au murit din cauza unui stop cardiac după administrarea vaccinurilor anti-COVID-19, potrivit datelor unui studiu recent revizuit de colegi.
Datele citate în studiu - realizat de biologul Panagis Polykretis, specializat în biologie structurală, şi de Dr. Peter McCullough, medic internist şi cardiolog autorizat - au constatat că, din 2021 până în 2022, au fost documentate la nivel global cel puţin 1.616 de cazuri cu stop cardiac la sportivii vaccinaţi, dintre care 1.114 au fost fatale.
Datele globale au arătat, de asemenea, că între 2021 şi 2022, foştii şi actualii sportivi americani au reprezentat 279 dintre decese.
Sportivii au un risc mai redus de stop cardiac şi moarte subită cauzată de afecţiuni cardiace în comparaţie cu non-atleţii. Un studiu american din 2016 a calculat că non-atleţii, în comparaţie cu sportivii, au un risc de 29 de ori mai mare de moarte cardiacă subită.
Unul dintre motive se datorează faptului că "sportivii sunt monitorizaţi pentru a se afla cauzele morţii subite pe terenul de joc", a declarat McCullough pentru The Epoch Times.
Jucătorii sunt monitorizaţi pentru cardiomiopatia hipertrofică, care reprezintă aproape 50% din decesele cardiace subite la sportivi, precum şi pentru alte anomalii cardiace mai puţin frecvente.
Monitorizarea intensivă face ca sporturile de nivel competiţional să fie mai sigure decât activităţile sportive de zi cu zi, a susţinut McCullough.
Numărul deceselor subite cauzate de afecţiuni cardiovasculare la sportivi a crescut după vaccinare
McCullough a făcut referire la un studiu european care a urmărit decesele subite provocate de afecţiuni cardiace la sportivii europeni pe parcursul a 35 de ani, din 1966 până în 2004. Studiul a raportat 1.101 decese cardiace subite în acest interval, ceea ce Polykretis a estimat că ar însemna aproximativ 29 de decese pe an.
În Statele Unite, se estimează că între 100 şi 150 de sportivi mor în fiecare an având moarte subită.
Cu toate acestea, datele citate în studiu au arătat că numai în 2022 au fost raportate peste 190 de decese din cauza stopului cardiac la actuali şi foşti sportivi.
Aceasta nu include decesele sportivilor cu statut vaccinal necunoscut şi al celor al căror nume nu a ajuns în mass-media.
McCullough a afirmat că, uitându-se la date, "nu există nicio îndoială", că numărul deceselor cardiace subite a crescut după vaccinare.
Cu toate acestea, deoarece majoritatea deceselor cardiace subite aflate din mass-media sunt ale jucătorilor profesionişti, McCullough a adăugat că adunarea datelor de la sportivii din colegii, licee şi alte ligi internaţionale ar oferi o imagine mai cuprinzătoare.
El a indicat studiile care au arătat creşteri mari ale cazurilor de miocardită în urma vaccinărilor anti-COVID-19.
Înainte de pandemie, un studiu realizat în 2017 în Finlanda a constatat că ratele de miocardită erau de 19,5 la un milion pentru copiii cu vârsta de 15 ani şi mai mici. Un alt studiu japonez din 2012 privind internările pediatrice a raportat rate chiar mai mici, de 2,6 cazuri la un milion la copiii cu vârste cuprinse între 1 lună şi 17 ani.
În datele publicate în iunie 2021 de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), cercetătorii se aşteptau ca ratele de miocardită la băieţii vaccinaţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani să fie de 63 de cazuri la un milion. Anul următor, cercetătorii de la CDC au observat că numărul cazurilor de miocardită la bărbaţii tineri depăşeau procentele normale (de incidenţă a bolii).
Un studiu realizat de cercetătorii de la Kaiser Permanente, publicat în august 2022, a estimat că miocardita ar fi în 186 de cazuri la un milion după a doua doză de vaccin la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. La bărbaţi, această cifră a fost ridicată la 377 de cazuri la un milion.
Cu toate acestea, în cadrul unor studii prospective, un studiu tailandez a constatat că 2,3% dintre copiii care au primit două doze de vaccin cu ARNm au avut o afecţiune cardiacă. Un alt studiu a evaluat 777 de lucrători din domeniul sănătăţii care au primit doze de rapel şi 2,8% au raportat o leziune cardiacă.
Acest lucru înseamnă că, în cazul în care rezultatele sunt extrapolate, aproximativ 25.000 de persoane la un milion ar putea suferi afecţiuni cardiace după două sau trei doze de vaccin anti-COVID-19, potrivit lui McCullough.
"Sunt foarte îngrijorat", a declarat McCullough, "Aceasta este o problemă de sănătate publică. Cred că este de datoria indivizilor să dezvăluie statutul vaccinal.
"Asistăm la rapoarte privind personalităţi publice sau sportivi care, unul după altul, mor brusc, fără nicio explicaţie. Este de datoria familiilor, a personalului medical, a doctorilor şi a reporterilor să dezvăluie statutul vaccinal. Acestea sunt vaccinuri experimentale şi sunt legate de decese în studii evaluate de colegi."
Un studiu german de autopsie a evaluat 25 de persoane care au murit în mod neaşteptat la 20 de zile după ce au fost vaccinate. La patru dintre aceste persoane a fost descoperită miocardită, fără niciun alt semnal de boală care ar fi putut cauza moartea neaşteptată.
Autorii au concluzionat că studiile lor de autopsie au indicat că decesele s-au datorat insuficienţei cardiace şi că miocardita ar putea fi "o complicaţie potenţial letală în urma vaccinării anti-SARS-cov-2 cu vaccinuri pe bază de ARNm".
De asemenea, trebuie remarcat faptul că au fost raportate şi cazuri de miocardită la pacienţii nevaccinaţi cu COVID-19 în 2020, iar studiile au arătat că virusul poate provoca afecţiuni cardiace. Dar este discutabil dacă leziunile cardiace pe care le experimentează pacienţii sunt cauzate de miocardită sau de alte motive.
Un studiu publicat în aprilie 2022 a constatat că creşterile cazurilor de miocardită şi pericardită sunt nesemnificative din punct de vedere statistic în rândul persoanelor nevaccinate după infectarea cu COVID. Cercetătorii au evaluat aproximativ 197.000 de pacienţi nevaccinaţi şi au existat 9 şi 11 cazuri de miocardită şi, respectiv, pericardită.
Un studiu francez care a urmărit cazurile de stop cardiac la atleţi înainte de pandemie, din 2005 până în 2018, a constatat, de asemenea, că rata stopurilor cardiace în sport a rămas constantă, în timp ce capacitatea de supravieţuire în aceste cazuri a crescut datorită ajutorului acordat de trecători.