Percheziţii la un important lider sindical din Poliţie, într-un dosar de evaziune fiscală

Locuinţa şi firma liderului unuia dintre cele mai importante sindicate ale poliţiştilor a fost călcată de .... poliţişti, acesta fiind printre suspecţii unui caz de evaziune fiscală.
Iulian Surugiu (Facebook)
Ana Ion
23.06.2016

Poliţiştii au descins joi la domiciliul şi la o firmă deţinută Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, relatează digi24.ro.

Surugiu, lider al unuia dintre cele mai importante sindicate din poliţie este printre suspecţi într-un dosar de evaziune fiscală în care anchetatorii declară un prejudiciu estimat la 8 milioane de lei.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 — 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte-încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată", informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, citat de Agerpres.

Pe lângă locuinţa şi firma lui Surugiu, anchetatorii au mai descins la alte 43 de locaţii unde efectuează percheziţii. Printre acestea se numără şi un mare lanţ de magazine de încălţăminte.

Reamintim că preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din Poliţie, dacă nu chiar cel mai bogat.

Potrivit sursazilei.ro, Surugiu deţine trei terenuri agricole în Ilfov, Piteşti şi Bacău, un teren intravilan în Capitală, o casă de vacanţă în Bacău şi una de locuit în Bucureşti. De asemenea, poliţistul mai are trecute în declaraţia de avere ceasuri şi bijuterii de 22.000 de euro şi conturi în care s-au adunat 100.000 de euro şi peste 2 milioane de lei, adică încă aproape 450.000 de euro. Mai mult, Surugiu a acordat, în nume personal, două împrumuturi - unul de 600.000 de euro – redus în 2015 (prin restituirea diferenţei) la 155.000 de euro – i-a fost acordat lui Alexandru Albu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL (cu obiect de activitate “colectarea deşeurilor”), la care Surugiu este acum asociat. Al doilea împrumut, de 45.000 de lei, a fost acordat de liderul sindical chiar organizaţiei pe care o reprezintă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor