Percheziţii la şeful Poliţiei Locale Sector 1

Procurorii anticorupţie fac percheziţii în biroul şefului Poliţiei Locale Sector 1, personaj suspectat de luare de mită.
Poliţia Locală
Poliţia Locală (Facebook)

Procurorii DNA au descins în biroul şefului Poliţiei Locale a sectorului 1, Emanoil Bocean, oficialul fiind suspect de luare de mită, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba de o acţiune a procurorilor de la DNA Ploieşti, vizat fiind Bocean, consilier personal al fostului primar Andrei Chiliman şi coordonator al Poliţiei Locale a sectorului 1.

Numele lui Bocean apare şi în dosarul în care este cercetat primarul sectorul 1, Andrei Chiliman, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Potrivit declaraţiilor date de unii martori în acel dosar, Bocean era apropiat de edil, prin intermediul acestuia primarul luând comisioane pentru contracte acordate de la bugetul sectorului 1.

Reamintim că Andrei Chiliman este cercetat de procurori pentru contracte date cu dedicaţie, fiind implicat inclusiv în dosarul vizând lucrările de canalizare din Comarnic, caz în care cumnatul lui Victor Ponta, este acuzat de fraude cu fonduri europene precum şi în dosarul Apa Nova, companie despre care procurorii susţin că a umflat nejustificat facturile bucureştenilor.