Ginerele lui Vasile Blaga trimis în judecată

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Ionuţ Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, a fost trimis miercuri în judecată pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu un prejudiciu de circa 650.000 de euro, relatează B1 TV.

Potrivit anchetatorilor, "în perioada 2010 – 2014, persoanele vizate printre care şi reprezentaţii unei societăţi prestatoare de servicii de protecţie şi pază, ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale".

Rudeanu a fost arestat preventiv în acest caz în luna mai iar pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au pus sechestru pe 68 de maşini înmatriculate pe firma acestuia. Ulterior, în iunie a.c., ginerele lui Blaga a ieşit de după gratii, fiind cercetat în stare de arest la domiciliu.

Dosarul lui Rudeanu a fost trimis la Tribunalul Bucureşti.

Reamintim că potrivit Hotnews.ro firma Axis Security, controlată de ginerele lui Blaga, a câştigat pe bandă rulantă contracte cu instituţii din subordinea guvernului - fie că a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta.

Întrebat în 2014 cum comentează faptul că firma ginerelui său obţine pe bandă rulantă contracte cu statul în plină epocă USL, Vasile Blaga a replicat:

„Ginerii nu ţi-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales după ultima ispravă, cea cu Timişoara, de acum trei săptămâni, când a luat un contract de 200.000 lei pentru pază sau nu ştiu ce: nu mai are ce căuta în casa mea. Mai mult n-am ce să fac. E căsătorit cu fiica mea, am un nepot foarte reuşit, eu nu pot să mă duc mai departe. Ştiu că e foarte greu ca lumea să mă creadă, asta i-am şi spus-o între patru ochi: "poţi să-ţi dai seama că nimeni nu crede că dacă n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?". Ar putea sta în banca lui, că are destul de lucru.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne