Un carneţel cu bucluc. Şeful Fiscului Satu Mare ţinea evidenţa şpăgilor către PSD

Promovat pe un post bun de către PSD, şeful fiscului din Satu-Mare nu a uitat să-şi arate recunoştinţa, cotizând la campaniile electorale ale PSD şi chiar dotând cu plasmă sediul partidului.
(photos.com)

Recunoscător că a fost promovat şi menţinut în funcţii de conducere, fostul şef al Fiscului din Satu–Mare, Mircea Ardelean, avea grijă să cotizeze cu bani la PSD, relatează Adevărul.

Meticulos, Ardelean ţinea evidenţa plăţilor făcute într-un carneţel ascuns în seiful din subsolul casei, găsit în timpul percheziţiilor, efectuate în dosarul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor (PSD), trimis în judecată pentru corupţie.

Potrivit însemnărilor, Ardelean a făcut plăţi la negru pentru campaniile electorale ale PSD, a dotat cu plasmă sediul partidului şi chiar a achitat prestaţia rapsodului Dumitru Fărcaş, la un eveniment organizat de PSD.

Numit de "naşul" Govor la şefia AFJP Satu Mare, Ardelean nu şi-a uitat binefăcătorul. Astfel, potrivit adnotărilor făcute în carneţelul de culoare albastră confiscat de anchetatori, apar "sume substanţiale de bani pe care suspectul le-ar fi dat lui „Mircea” (se referă la Mircea Govor- potrivit DNA) în perioada decembrie 2012-martie 2013 (în total, aproximativ 28.000 lei), lui „Valer” suma de 1.100 lei (se referă la Valer Marian, fostul preşedinte al PSD Satu Mare- potrivit DNA), lui Dumitru Fărcaş suma de 2.500 lei, 2.800 lei constituie „sponsorizare”, 1.000 lei „Manuela” (se referă la Manuela Rogoz, persoană cu funcţie de conducere în cadrul PSD Satu Mare, fiind şi consilieră a lui Mircea Govor în cadrul CJ Satu Mare), urmând ca acei bani să fie folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor de mâncare pentru deplasarea de la Constanţa, unde în acea perioadă s-a desfăşurat Şcoala de Vară a TSD (Tineretul Social Democrat)", arată sursa citată.

În prezent, Mircea Ardelean este trimis în judecată în două dosare de corupţie, iar în cazul naşului său, Mircea Govor, a avut calitatea de martor.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne