Prinţul Paul, internat de urgenţă la spital. Urma să fie audiat într-un dosar privind retrocedări ilegale

Prinţul Paul Philippe a fost internat miercuri dimineaţă la Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Andrei Ilinca.
Prinţul Paul
Prinţul Paul (printulpaulderomania.ro)

UPDATE. Potrivit Mediafax, prinţul Paul şi soţia sa, prinţesa Lia, au fost citaţi să se prezinte miercuri la DNA Braşov, pentru a da declaraţii într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri.

Prinţesa Lia a declarat, pentru agenţia d epresă, că soţului ei i s-a făcut rău în timp ce se îndreptau spre DNA Braşov. Aceasta a precizat că au oprit maşina cu care mergeau spre DNA Braşov la o benzinărie aflată aproape de Ploieşti, unde au întrebat un echipaj de poliţie cum pot ajung la un spital. De acolo au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Prinţesa Lia susţine că soţul său a rămas internat la spitalul din Ploieşti, urmând să meargă la DNA Braşov când starea de sănătate a acestuia va permite.

În legătură cu dosarul în care au fost citaţi să dea declaraţii, prinţesa Lia a spus că este vorba de o sesizare făcută de ei la DNA în urmă cu câteva săptămâni, în care au arătat că au fost ameninţaţi ei şi membri din staff-ul lor. Prinţesa Lia a precizat că au primit mai multe telefoane în care li s-a cerut să înceteze să mai dea documente în dosarul retrocedărilor.

Aceasta susţine că au dovezi că semnătura soţului ei care apare pe unele actele nu este de fapt semnătura acestuia şi că se bucură că au fost chemaţi la DNA, pentru că pot da mai multe detalii legate de sesizarea pe care au făcut-o.

* * *

Prinţul Paul Philippe ar fi vizat, conform unor surse judiciare citate de Agerpres, în dosarul retrocedărilor ilegale în care procurorii DNA efectuează miercuri mai multe percheziţii, printre care şi la domiciliul omului de afaceri Remus Truică.

Dosarul este instrumentat de DNA Braşov şi a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.

DNA a anunţat miercuri că procurorii efectuează percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2006 — 2015.

"Sunt efectuate percheziţii domiciliare în 9 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne