ALDE şi PSD şi-au dat mâna pentru Capitală

ALDE şi PSD vor merge împreună în cursa pentru primăriile Capitalei, dă asigurări Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

ALDE şi PSD vor merge împreună la bătălia pentru alegerile locale din Capitală, dar mai au încă de stabilit care sunt cei mai buni candidaţi ce vor fi aruncaţi în joc, a anunţat joi co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Aşa cum v-am spus, avem şi noi şi PSD-ul intenţia de a realiza un rezultat cât mai bun la Bucureşti şi, sigur că, din această perspectivă, cred că ceea ce trebuie să urmărim este să vedem care sunt cei mai buni candidaţi şi, sigur, că aceşti candidaţi să îi desemnăm să ne reprezinte în acele sectoare care au un profil cât mai apropiat de profilul candidaţilor sau profilul candidaţilor să fie cât mai apropiat de cel al cetăţenilor. Nu e un lucru simplu.

Unii sunt deja testaţi. Pot să vă spun, am făcut sondaje în unele sectoare, nu în toate sectoarele, în Bucureşti. Ştiu că şi PSD-ul are sondaje şi noi am făcut sondaje ca să vedem cum stau candidaţii, cum sunt percepuţi. Am observat ceea ce a apărut şi în presă, ieri. Că, într-adevăr, primarii care au funcţionat în sectoarele 1 (Chiliman), 2 (Onţanu), 4 (Piedone) şi 5 (Vanghelie) sunt foarte bine poziţionaţi. Nu vorbesc de sectorul 3, pentru că am stabilit cu PSD, va rămâne tot domnul Negoiţă să candideze. Dar, mă refeream la acele sectoare şi vă pot confirma că au un procent de susţinere ridicat.

Însă, noi am hotărât să ne prezentăm cu alţi candidaţi. Adică, nu ne prezentăm cu domnul primar de la sectorul 4 sau sectorul 5 care au dreptul să candideze. Ei pot să candideze ca independenţi. Eu nu stau să pronunţ nume pentru că nu e treaba mea să stau să intru în dialog cu ei. Avem proprii candidaţi. Dacă actualii primari, care sunt în funcţii sau sunt suspendaţi vor să candideze, o vor face, dar nu din partea noastră. Şi nu-i susţine nici PSD-ul, din ce ştiu eu cel puţin până-n momentul de faţă. N-am auzit un astfel de punct de vedere de la ei", a declarat Tăriceanu.

Şeful ALDE susţine că partidul său are în toate sectoarele candidaţi proprii şi PSD are, de asemenea, candidaţi proprii. "Dintre candidaţii noştri şi candidaţii lor o să selectăm pe cei care sunt cei mai potriviţi. Mergem împreună, dar trebuie să vedem care sunt cei mai buni candidaţi."

"Pentru că, la sectorul 1, vă dau un singur exemplu, este domnul Tudorache, care este preşedintele organizaţiei, şi este Laura Chiriac, de la ALDE. Şi stăm şi cântărim: cine e cel mai potrivit! În funcţie de asta alegem şi sectoarele şi candidaţii. Evident că nu pot fi doi candidaţi, dacă mergem pe o listă comună. În momentul de faţă, aceasta este decizia pe care am luat-o şi pe ea începem şi construim", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă fiecare partid îşi va anunţa candidaţii proprii şi mai apoi se va vedea care va merge la alegeri, copreşedintele ALDE a replicat: "Nu cred că asta va fi cea mai bună formulă dar, în fine, fără s-o exclud… în mod normal, ar trebui să nu facem anunţuri de câte doi candidaţi pe acelaşi sector, pe aceeaşi funcţie, dacă mergem împreună."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne