Pedofilia lui Jimmy Savile: BBC ar fi plătit bani pentru muşamalizarea unui abuz sexual

Pedofilul Jimmy Savile (st) şi fostul premier britanic Sir Edward Heath. (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.09.2015

Un nou raport afirmă că o victimă a agresiunii sexuale comise de fostul prezentator BBC, Jimmy Savile, a primit 15,000 de lire pentru a păstra tăcerea asupra cazului.

Express afirma că BBC a plătit suma unui fost fan de-al lui Jimmy Savile, care a fost abuzat în clădirea Television Center pe vremea când era adolescent.

Cazul este primul care ar implica plăţi făcute de compania britanică pentru crimele comise de Jimmy Savile, un celebru prezentator, entertainer şi răsfăţat al mass media engleze.

Conform Express, victima, acum în vârstă de 54 de ani, i-a scris la vremea respectivă lui Savile explicându-i greutăţile prin care trecea. La momentul respectiv adolescentul, provenit dintr-un orfelinat, fusese adoptat de o familie, printr-un program guvernamental.

Savile a răspuns trimiţându-i bani pentru a-i permite să viziteze studioul BBC. Odată ajuns la studiourile BBC, Savile l-a abuzat în repetate rânduri.

BBC a încercat să nege iniţial orice responsabilitate, afirmând că Robert nu a fost abuzat de Jimmy Savile.

În ianuarie 2013, după moartea celebrului prezentator şi entertainer britanic, într-un raport de 37 de pagini alcătuit de poliţie şi Societatea pentru Prevenţia Cruzimii Împotriva Copiilor (NSPCC), Jimmy Savile a fost catalogat drept unul dintre cei mai mari pedofili ai Marii Britanii, un criminal care şi-a folosit faima pentru a-şi racola victimele.

Conform raportului intitulat “Giving Victims a Voice,” prezentatorul ar fi comis peste 214 de crime, incluzând 34 de violuri. Mărturii încă neverificate îl învinuiesc pe Savile de necrofilie şi chiar de violuri ritualice, comise în compania unor alţi bărbaţi, necunoscuţi.

Savile, un obişnuit al societăţii înalte a Marii Britanii şi deseori oaspete al Casei Regale Britanice, a murit în 2011.

În scandalul izbucnit după moartea sa, privind actele de pedofilie pe care le-a comis, au fost vehiculate numele unor foşti miniştri şi oficiali britanici de vârf. La scurt timp după moartea sa a fost redeschis dosarul numeroaselor dispariţii de copii de la un orfelinat de băieţi de pe insula Jersey, Canalul Mânecii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor