Alt scandal care nu se stinge: pedofilia în Marea Britanie. Fostul premier Edward Heath investigat pentru abuzarea sexuală a copiilor
alte articole
Organismul de monitorizare al poliţiei britanice a declarat că va investiga dacă autorităţile britanice au eşuat să ancheteze în anii 1990 o acuzaţie împotriva fostului premier Edward Heath privind abuzarea sexuală a copiilor.
Independent Police Complaints Commission (IPCC) a declarat că a primit o notificare “că nu s-a desfăşurat o anchetă penală atunci când o persoană a ameninţat că va expune posibila implicare a lui Sir Edward Heath în infracţiuni care implicau copii”.
Forţa de poliţie din Wiltshire a declarat că încearcă să găsească “martori sau victime care pot susţine acuzaţiile de abuz sexual împotriva copiilor”, şi a cerut victimelor să iasă la iveală.
Heath, un conservator, a fost premier în perioada 1970-1974 şi a murit în 2005, la vârsta de 89 de ani.
Scandalul abuzurilor sexuale, împotriva minorilor şi copiilor, comise de către membri marcanţi ai societăţii din Marea Britanie a luat amploare în ultimii ani cuprinzând miniştri şi membrii ai "elitei" în ciuda numeroaselor încercări de muşamalizare.
Un zid oficial de tăcere în jurul abuzării sexuale a copiilor în Marea Britanie a început să se sfărâme după moartea în 2011 a prezentatorului de la BBC Jimmy Savile, când zeci de victime au declarat că au fost abuzate de acesta. Dezvăluirile ulterioare au implicat şi alţi prezentatori, precum şi preoţi şi politicieni seniori britanici.
Edward Heath, care a împins Marea Britanie căre Europa prin European Communities Act din 1972, a fost învinuit în numeroase rânduri de abuz sexual al copiilor şi adolescenţilor, fiind unul dintre nume care apărea în scandalul declanşat de un alt cunoscut pedofil - Jimmy Savile.
Saville, membru marcant al "elitei" britanice în ciuda obârşiei sale modeste, care a primit la un moment dat titlul de cavaler, a fost învinuit post-mortem de molestare de femei şi copii, profanare de cadavre şi chiar violuri ritualice, numele său fiind acum considerat echivalentul pedofiliei în serie.
Una dintre învinuirile care au ieşit la suprafaţă în scandalul Jimmy Savile a fost aceea că vedeta BBC i-ar fi procurat lui Edward Heath adolescenţi şi copii de la orfelinatele din insula Jersey. Conform surselor, copii dispăruţi de la orfelinatul de băieţi din Jersey ar fi ajuns, după orgiile sexuale de pe vasul lui Heath, pe fundul Canalului Mânecii - iar acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care poliţia care a investigat, după moartea lui Jimmy Savile, imensul număr de dispariţii de copii de la orfelinat, nu a reuşit să găsească vreun cadavru.
Dr. Jon Bird, manager de operaţiuni la Naţional Association for People Abused in Childhood (NAPAC), susţine că aceste cazuri ies la lumina zilei deoarece în ultimii ani victimele au prins curaj şi au luat cuvântul împotriva acestor crime.
O anchetă publică în Marea Britanie investighează dacă politia şi alte autorităţi au muşamalizat abuzurile sexuale comise de oameni puternici în ultimele câteva decenii.
Judecătorul Lowell Goddard din Noua Zeelandă, care conduce ancheta publică, a declarat luna trecută că Marea Britanie a fost şocată de dezvăluirile legate de abuzurile sexuale împotriva copiilor ce au fost comise în această ţară şi a avertizat că scara adevărată a crimelor a fost mult timp subestimată.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.