Pedeapsă derizorie pentru poliţistul care a zdrobit cu maşina un copil ce circula pe trotuar

(photos.com)

Poliţistul de frontieră Andrei Andrunache, care în februarie 2015 a accidentat grav un copil şi apoi a fugit de la locul faptei ar urma să stea după gratii, pentru faptele sale, un an şi cinci luni de închisoare.

Potrivit publicaţiei Adevărul, Andrunache, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat marţi de Judecătoria Huşi la cinci luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă (faptă pedepsită cu închisoarea de la şase luni la trei ani) şi un an şi patru luni închisoare pentru părăsirea locului accidentului (infracţiune pedepsită de legea penală cu închisoarea de la 2 la 7 ani).

În urma contopirii pedepsei, judecătorii i-au aplicat poliţistului pedeapsa cea mai mare, la care au adăugat un spor de o lună. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Huşi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Accidentul provocat de poliţist a avut loc pe 22 februarie 2015. În ziua respectivă, Andrunache conducea cu 130 km/h un autoturism BMV pe Calea Basarabiei, din Huşi şi, după ce a pierdut controlul volanului şi a spulberat un copil de 13 ani care se deplasa pe trotuar, după care a distrus două garduri şi anexa unei locuinţe.

După producerea accidentului, poliţistul a fugit de la locul faptei pentru ca jumătate de oră mai târziu, la faţa locului să apară soţia acestuia, Gina Andrunache (43 de ani), care a încercat să inducă în eroare autorităţile spunând că ea se afla la volan. Contrazisă de martori, femeia, cadru didactic la Liceul “Dimitrie Cantemir” din Huşi şi-a retras ulterior declaraţiile. Alin Andrunache s-a predat Poliţiei abia după 20 de ore de la accident.

În urma accidentului, copilul, zdrobit de la mijloc în jos, a ajuns la Spitalul “Sf. Maria“ Iaşi, diagnosticat cu contuzii abdominale şi pulmonară, traumatism cranio-cerebral, cu fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare bilateral, fracturi ce necesitat intervenţie chirurgicală cu osteosinteză (reasamblarea fragmentelor osoase).

Pentru salvarea copilului rănit a fost necesară o campanie de donare de sânge. Martorii spun că poliţistul era beat în momentul producerii accidentului, după ieşirea din tura de noapte, acesta s-ar fi oprit la un bar din oraş. Desigur, poliţistul a negat că ar fi fost băut.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne