Optsprezece români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane (Video)

Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt M.A.E.
Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt M.A.E. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri după-amiaza, în cadrul unei conferinţe de presă, că 18 cetăţeni români sunt reţinuţi, în Ungaria, sub acuzaţia de trafic de persoane.

Anterior, în cursul aceleiaşi zile, MAE informase că 16 persoane au fost reţinute în zilele de 26 şi 27 august în Ungaria. Acestora li s-au mai adăugat însă alţi doi români, aflaţi în arest la Szeged, respectiv în Fejer, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE Raluca Lunculescu, la conferinţă de presă organizată în după-amiaza zilei de vineri.

"A fost un accident pe autostrada M5, din Ungaria. Şoferul, care este cetăţean român, implicat în acest accident, în maşina căruia s-au găsit mai multe persoane, a fost reţinut, este cercetat pentru trafic de persoane. A fost doar uşor rănit, transportat într-o primă fază la spital, ulterior a fost reţinut şi cercetat pentru trafic de persoane. Mai avem un caz în Fejer, unde, de asemenea, un român a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de persoane.", a declarat Raluca Lunculescu.

Şoferul implicat în accidentul de pe autostrada M5 a fost reţinut la Szeged, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE, în timp ce concetăţenii noştri reţinuţi în zilele de 26 şi 27 august sunt în custodia politiei din Budapesta.

"Aici vorbim de două cazuri. S-au întâmplat în cursul serii de 26 august, patru cetăţeni români, reţinuţi, cercetaţi pentru trafic de persoane şi un alt grup de 12 cetăţeni români, reţinuţi tot la Budapesta, cercetaţi pentru trafic de persoane. Toţi cei 16 sunt în arestul Poliţiei din Budapesta. Aş vrea să va precizez că niciunul nu a solicitat asistenţă consulară din partea misiunii MAE la Budapesta", a mai precizat reprezentanta MAE în cadrul conferinţei de presă.

De asemenea, Raluca Luculescu a mai precizat că niciun cetăţean român nu este implicat în cazul celor 71 de refugiaţi găsiţi morţi într-o autoutilitară abandonată pe o şosea din Austria.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.