PDL Bucureşti semnează un protocol de colaborare politică cu PNŢCD Bucureşti
alte articole
Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea şi preşedintele PNŢCD Bucureşti, Alex Ştefănescu vor semna, marţi, un protocol de colaborare politică şi susţinere reciprocă la nivelul Capitalei.
Potrivit unui comunicat, evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00 la sediul PDL Bucureşti.
Preşedinţii organizaţiilor din Bucureşti aparţinând PDL, Elena Udrea, Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Neculai Onţanu, PNŢCD, Alex Ştefănescu şi Partidului Ecologist Român, Ovidiu Demetrescu ar fi trebuit să semneze, sâmbătă, protocolul de înfiinţare a Mişcării pentru Noul Bucureşti.
În aceeaşi zi, sâmbătă, PDL anunţa printr-un comunicat remis presei că semnarea protocolului se amână, iar PDL va merge în alegerile de la Bucureşti cu candidaţi proprii la alegerile din Capitală.
Udrea sublinia că PDL "îşi poate asuma să candideze cu membrii săi, cu candidaţi proprii, în alegeri, în această vară".
Tot sâmbătă, Udrea a menţionat că au existat discuţii avansate cu colegii de la UNPR, cu cei de la PNŢCD şi cu cei de la PER, "dar în urma modificărilor intervenite în filiala UNPR Bucureşti"(n.r. anunţarea candidaturii primarului Cristian Popescu Piedone la un nou mandat din partea USL), s-a decis ca protocolul să nu mai fie parafat.
"Alianţa electorală pe care urma să o facem astăzi nu se va mai face. Asta nu înseamnă că nu rămânem parteneri cu UNPR la nivel naţional, rămânem parteneri cu UNPR la Bucureşti, am avut multe proiecte pe care le-am susţinut împreună şi avem în continuare în guvern, avem proiecte în continuare la nivelul Capitalei, însă vom candida cu candidaţi proprii", a mai spus Elena Udrea.
Preşedintele UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, a susţinut că "dificultăţile ideologice" şi politice dintre progresişti şi democrat-liberali ca şi schimbările repetate de poziţionare a PDL în ceea ce priveşte proiectul pentru Bucureşti au dus la amânarea încheierii acordului de colaborare între cele două partide.
"Sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL şi anume dificultăţi ideologice - UNPR este un partid de centru - stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile sale a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici. Sunt dificultăţi politice: negocierile cu PDL", a afirmat Onţanu.
El a criticat şi "bâlbâielile din declaraţiile liderilor PDL ca şi indecizia acestora în ceea ce priveşte recuperarea salariilor angajaţilor din administraţia publică şi impozitarea averilor foarte mari.
"Mulţi lideri ai PDL nu sunt de acord cu impozitarea averilor foarte mari. Sunt, pe de altă parte, schimbări repetate de poziţionare a PDL în ceea ce priveşte proiectul pentru Bucureşti. Suntem deschişi dialogului politic. Facem însă precizarea că UNPR este un partid bine organizat în Bucureşti şi are forţa necesară să obţină un rezultat bun în alegerile locale", explica preşedintele UNPR Bucureşti.