Mircea Toader (PDL): Suspendarea indemnizaţiei lui Boldea va fi discutată săptămâna viitoare

Epoch Times România
02.04.2012

Suspendarea indemnizaţiei deputatului Mihail Boldea şi a altor drepturi pe care le are ca parlamentar va fi discutată săptămâna viitoare în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, a anunţat luni liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, care a adăugat că este un vid legislativ în privinţa drepturilor pe care le au parlamentarii care sunt în arest preventiv.

"Discuţia despre Mihail Boldea va fi săptămâna viitoare. Secretariatul general al Camerei trebuie să găsească o soluţie, este un vid legislativ, nimeni nu s-a gândit vreodată că vreun parlamentar va fi într-o situaţie de acest gen. Probabil, şi asta e opinia mea personală, vom aplica soluţia de la Senat cu Cătălin Voicu, adică i se suspendă toate drepturile, i se iau toate obiectele de inventar de la cabinet şi nu mai primeşte niciun fel de drept până când nu se finalizează într-o formă sau alta dosarul sau procesul lui", a declarat Toader.

El a adăugat că acest subiect va fi discutat lunea viitoare în Biroul Permanent şi va fi găsită o soluţie, atâta timp cât Regulamentul nu prevede ce se întâmplă cu deputaţii care se află în arest.

"Scrie în Constituţie că mandatul este suveran şi irevocabil, se vacantează doar în caz de deces sau de demisie. Dacă spunea se vacantează şi în caz de arest preventiv sau arest finalizat aveam o altă soluţie. Din acest motiv, Biroul Permanent de săptămâna viitoare va analiza situaţia. Eu cred că trebuie aplicată aceeaşi soluţie ca în cazul Voicu şi ştiţi foarte bine că senatorul Voicu a dat Senatul în judecată la CEDO şi s-ar putea să avem o surpriză şi mai neplăcută", a mai precizat democrat-liberalul.

El a menţionat că i se pare "imoral şi incorect" ca un parlamentar care nu mai poate să-şi exercite mandatul sub nicio formă, cu atât mai mult în stare privativă de libertate, să mai deţină maşina, dar şi alte bunuri de la Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor