PAS depune la CEC încă 170 de contestaţii din diaspora, după cele 3000 depuse iniţial

După ce în ziua alegerilor o mare parte a moldovenilor din afara ţării nu au reuşit să voteze şi au depus contestaţii la CEC, continuă să se depună plângeri şi în a treia zi de la scrutinul de duminică, 13 noiembrie.
Dan Perciun, membrul biroului politic PAS (Captură Foto)
Maria Maevschi
16.11.2016

Membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate au depus miercuri la Comisia Electorală Centrală (CEC) încă 170 de contestaţii ale cetăţenilor de peste hotare cere nu şi-au putut exercita dreptul la vot în ziua de 13 noiembrie.

„Am depus astăzi 170 de contestaţii suplimentare, din partea cetăţenilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite votul. Aceştia sunt cei care nu au putut să depună contestaţii în ziua alegerilor şi noi le-am adus astăzi. Aceste 170 de contestaţii sunt suplimentare la cele peste 3000 depuse în ziua alegerilor”, a declarat, conform privesc.eu, membrul biroului politic PAS, Dan Perciun, menţionând că prin intermediul acestor contestaţii, diaspora depune, de fapt, o plângere pentru că le-a fost încălcat dreptul la vot din lipsă de buletine.

Amintim că la 13 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri prezidenţiale, dar pe zi ce trece, la Comisia Electorală Centrală sunt depuse tot mai multe contestaţii din partea cetăţenilor, cele mai multe fiind din partea celor aflaţi în afara ţării, care nu au reuşit să voteze, fiind lăsaţi în frig şi fără buletine de vot, asta după ce, unii dintre ei au făcut chiar mii de kilometri pentru a vota.

„Contestaţiile care vizează încălcările în ziua votării se depun la Biroul Electoral care trebuie să ia decizii vizavi de aceste încălcări. Noi vom încheia activitatea de totalizare, vom dezbate hotărârea privind aprobarea procesului verbal, după care aşa cum prevede codul electoral, vom transmite toate documentele către Curtea Constituţională.

Noi aşteptăm procesele verbale în original care trebuie să vină din misiunile diplomatice, din secţiile de votare deschise peste hotare. În momentul în care vom avea toate procesele verbale în original vom fi gata să dezbatem procesul de totalizare a alegerilor preşedintelui Republicii Moldova. Noi avem cinci zile pentru a aproba acest proces verbal”, a precizat şefa CEC, Alina Rusu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor