Partidul italian Lega afirmă că nu doreşte ajutorul Chinei: „Datele personale medicale predate companiei Huawei”

Anna Cinzia Bonfrisco împreună cu Matteo Salvini (captură web)
Mioara Stoica
21.03.2020

Potrivit eurodeputatului Anna Cinzia Bonfrisco, care a trimis o sesizare Comisiei Europene, acordul de cooperare cu Beijing „ascunde un risc grav pentru cetăţenii italieni”.

„Aşa zisa “cooperare bilaterală” cu China pentru a face faţă situaţiei de urgenţă a virusului Partidului Comunist Chinez ascunde de fapt un risc grav pentru cetăţenii italieni, deoarece informaţiile despre starea lor de sănătate ar putea fi partajate în timp real printr-o reţea cloud, pe care Huawei ar fi propus-o deja ţării noastre".

Aceasta este plângerea formulată de europarlamentarul italian de la Lega, Anna Cinzia Bonfrisco, care a adresat Comisiei Europene o întrebare prin care solicită „premierului italian Giuseppe Conte să raporteze de urgenţă cu privire la conţinutul acordurilor încheiate cu China”.

Luni, 16 martie, cele două eurodeputate de la Lega di Matteo Salvini au scris: "Conte a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Republicii Populare Chineze Xi Jinping, cu care a fost iniţiat “Drumul mătăsii sanitar”, care implică Italia în China. Ar fi vorba despre o „cooperare bilaterală”, aşa cum este definită de către ambasadorul chinez în Italia, care consideră Italia ca singura ţară G7 şi membru fondator al UE care s-a alăturat proiectului geopolitic chinez".

"Întrebăm Comisia - precizează Bonfrisco - dacă intenţionează să înceapă o evaluare a relevanţei strategice şi a gestionării datelor privind sănătatea cetăţenilor europeni din diferitele State membre, aşteptând calificarea datelor personale relevante pentru protecţia drepturilor fundamentale. Acest lucru având în vedere, de asemenea, conotaţia „infrastructurii critice” a spitalelor şi a structurilor de asistenţă publică şi privată în conformitate cu legile UE. Mai mult, vrem să ştim dacă acordul italian ţine cont de indicaţiile cuprinse în Recomandarea [Comisiei UE, n.r.] din 26 martie 2019 privind securitatea 5G şi în Toolbox din 29 ianuarie 2020, cu necesitatea de a garanta şi păstra suveranitatea şi autonomia naţională şi europeană cu privire la posibile interferenţe externe".

Potrivit eurodeputatului Anna Cinzia Bonfriscoambiţia Beijingului este de a-şi alimenta creşterea în domeniul sănătăţii şi tehnologiei şi în străinătate. Alte aspecte de reţinut sunt lipsa de transparenţă a răspândirii Covid-19 („virusul Partidului Comunist Chinez”, n.r.) şi utilizarea controversată a datelor cu caracter personal de către China. Acestea sunt chestiuni care ridică multe întrebări, după cum a spus clar şi liderul de la Lega Matteo Salvini. Însă Italia nu este singură, după cum demonstrează cuvintele secretarului de stat american, Mike Pompeo, care a spus că, atunci când se va încheia această urgenţă antivirus, va fi evaluat răspunsul întregii lumi, încheie ea.

Notă: Epoch Times foloseşte termenul „virusul Partidului Comunist Chinez” pentru a face referire la noul coronavirus COVID-19, deoarece modul în care PCC a ales să muşamalizeze şi să gestioneze informaţiile despre acest virus a permis răspândirea acestuia în toată China, iar mai apoi în toată lumea, conducând la o pandemie globală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor