Virusul Wuhan loveşte masiv personalul medical din Italia. Medicii nu mai au echipament, se infectează

Epidemie cu virus Wuhan în China
Epidemie cu virus Wuhan în China (PETER PARKS / AFP / GettyImages)

Un medic italian de 57 de ani, care a lucrat fără mănuşi din cauza penuriei de consumabile medicale la spitalul său, a murit după infecţia cauzată de coronavirus. „S-au epuizat”, a spus medicul despre lipsa de mănuşi, într-unul din ultimele sale interviuri cu mass-media, înainte de a deveni victimă a virusului Wuhan.

„Este un război”, atrăgea atenţia Marcello Natali, 57 de ani, despre criza de coronavirus din Italia, înainte de a muri răpus de virusul de care încerca să salveze pacienţii, potrivit unei relatări a Euronews.

Ştirea mai preciza că medicul - care lucra într-un spital din Codogno, Italia - a fost găsit pozitiv la testul pentru virus Wuhan şi a fost internat în Cremona înainte de a fi transferat la Milano, după ce a dezvoltat o dublă pneumonie.

Codogno este situat în regiunea nordică a Lombardiei - cea mai afectată regiune a ţării şi epicentrul focarului de coronavirus din Europa.

În unul dintre interviurile finale ale lui Natali cu Euronews, medicul a spus că lucra fără mănuşi din cauza lipsei acestora la spital. „S-au terminat”, a spus Natali.

Înainte de a muri, medicul a mai menţionat că 14 din 35 de medici se aflau în carantină sau spitalizaţi începând cu 28 februarie.

„Nu am fost pregătiţi pentru coronavirus”, a spus Natali. În calitate de medici ai erei post antibiotice, am crescut gândind că o pilulă împotriva tuturor lucrurilor era suficientă.

Federaţia italiană a medicilor generalişti - care a confirmat decesul lui Natali - a subliniat că medicul suferea de pneumonie dublă din cauza coronavirusului, relatează Euronews.

„Situaţia nu s-a îmbunătăţit de la sfârşitul lunii februarie”, a declarat Paola Pedrini, secretar regional al federaţiei. „Am primit nişte măşti, nişte truse de mănuşi, nimic altceva.”

„O mască care ar trebui să fie folosită o jumătate de zi aici durează o săptămână”, a adăugat ea.

„Lucrăm mult la telefon, când este posibil, pentru a evita răspândirea virusului şi a nu intra în contact cu persoane asimptomatice purtătoare de virus”, a spus Pedrini.

Pedrini a mai declarat pentru Euronews că 110 medici din 600 sunt bolnavi doar în provincia Bergamo.

Vineri Italia a înregistrat cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, înregistrând peste 620 de decese.