"Incident critic" - spital londonez rămâne fără paturi după o explozie a numărului de cazuri de virus Wuhan

Marea Britanie începe să plătească săptămânile de ignorare a realităţii
Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (HECTOR RETAMAL/AFP VIA GETTY IMAGES)

Un spital din Londra a declarat un „incident critic” după ce a rămas fără paturi, a informat SKY News.

Incidentul a fost declarat la Spitalul Northwick Park din Harrow, unde se pare că o creştere dramatică a numărului de pacienţi cu virus Wuhan a folosit toate paturile de spital şi tratamentul de urgenţă în unitatea respectivă.

Asta înseamnă că cei mai vulnerabili pacienţi ar putea avea probleme privind spitalizarea şi să nu poată beneficia de tratamentul de care au nevoie. Dacă un asemenea fenomen devine generalizat, Londra ar putea avea o rată a mortalităţii mai mare decât media.

Marea Britanie „a ratat fereastra de contenţie, critică pentru a suprima curba epidemică”, după cum a recunoscut chiar guvernul britanic.

Dr. Jessica Potter, specialist al Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, a avertizat joi că spitalele din Marea Britanie „sunt copleşite” şi „în pragul prăbuşirii”.

Marea Britanie a precizat că 10.000 de militari ar putea fi desfăşuraţi în orice moment, dacă ordinea socială se deteriorează în urma exploziei pandemice.

Un document secret circulat între departamentele cabinetului britanic, scurs în presă la începutul acestei săptămâni, afirma că 80% dintre britanici ar putea fi infectaţi, iar virusul nu va putea fi eradicat din ţară până în primăvara anului 2021.