Iohannis, mesaj pentru Cioloş: Dacă vrea să îşi continue mandatul, trebuie să intre într-un partid

Dacă premierul Dacian Cioloş va dori să îşi continue mandatul după alegerile parlamentare, în cazul în care se ajunge la un astfel de scenariu, atunci el trebuie să intre într-un partid politic, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
29.09.2016

Ar fi bine ca Dacian Cioloş să îşi continue mandatul şi proiectele începute după alegerile parlamentare din iarnă, însă pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să se asocieze în mod obligatoriu cu un partid politic, a fost mesajul politic fără echivoc transmis joi de preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, şeful statului a replicat că răspunsul la această întrebare trebuie să îl dea chiar premierul.

"Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare.

Dacian Cioloş ar putea să-şi continue foarte bine proiectele importante dacă, acum când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor. Mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste proiecte", a afirmat Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele a explicat că, după alegerile parlamentare din iarnă, nu are de gând să nominalizeze persoane independente politic pentru funcţia de premier al ţării.

"După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid. Aşa funcţionează democraţia", a punctat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor