Ludovic Orban: Cioloş este condamnat la apolitism!

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dacian Cioloş nu poate să fie candidatul unui partid la funcţia de prim ministru fără să-şi piardă credibilitatea, decât în situaţia în care pleacă din poziţia de prim-ministru, a opinat joi, pe Facebook, liberalul Ludovic Orban, în contextul în care unii dintre colegii săi "îi fac o curte asiduă" premierului, pentru a-l convinge să se alăture PNL-ului.

Potrivit lui Orban, Cioloş este condamnat la apolitism iar dacă va opta pentru un partid politic cât este încă premier îşi va pierde credibilitatea, va fi acuzat de inconsecvenţă şi de partizanat ascuns şi îşi va pierde legitimitatea de a mai conduce guvernul.

Redăm postarea lui Orban:

"Am remarcat că unii dintre colegii mei continuă să îi facă curte lui Dacian Cioloş şi ţin să spun câteva lucruri pe care le cred de bun simţ.

Dacian Cioloş este condamnat la apolitism încă din momentul în care a primit mandatul să conducă un guvern tehnocrat, neutru politic, până la alegeri. În toată perioada care a trecut de la învestire, Dacian Cioloş a fost consecvent cu acest mandat, spunând foarte clar că nu îmbracă nicio haină politică, că nu favorizează niciun partid politic. Mai mult decât atât, le-a cerut miniştrilor şi demnitarilor din guvern care vor să candideze în alegerile parlamentare pe listele unui partid politic să îşi dea demisia.

În cazul în care Dacian Cioloş optează pentru un partid politic îşi va pierde credibilitatea, va fi acuzat de inconsecvenţă şi de partizanat ascuns şi îşi va pierde şi orice legitimitate de a mai conduce guvernul, mai ales în perioada în care organizează alegerile.

Dacian Cioloş nu poate să fie în campania electorală candidatul oficial al unui partid la funcţia de prim ministru decât în situaţia în care este dezlegat de angajamentele autoasumate, mai precis în situaţia în care pleacă din poziţia de prim-ministru (fie prin demisie, fie ca urmare a unei moţiuni de cenzură)", scrie Orban pe pagina sa de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne