Dragnea bate cu pumnul în masă: Iohannis să nu se implice în competiţia electorală

Preşedintele Klaus Iohannis devine tot mai vocal în ultima vreme, lucru care se pare că îl nemulţumeşte pe liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituţia României şi să se abţină în a se implica în competiţia electorală dintre partidele politice, a declarat joi, în cadrul unui comunicat de presă, liderul PSD Liviu Dragnea, la scurt timp după ce şeful statului a susţinut că, personal, şi-ar dori ca premierul Dacian Cioloş să-şi continue mandatul după alegerile parlamentare.

"Preşedintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul algerilor din 11 decembrie. Din declaraţia sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloş să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD i-a reamintit preşedintelui ce scrie în Constituţia României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: "Suveranitatea aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup şi nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu."

"Aşadar, îi solicit Preşedintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român şi să se abţină de la a se implica în competiţia electorală dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituită aşa cum vor hotărî cetăţenii prin vot. Experimentul "Guvernul meu" a eşuat. Românii decid, prin vot, cine să conducă această ţară şi cine le poate crea un viitor mai bun", a adăugat Liviu Dragnea.

Reacţia preşedintelui PSD vine în contextul în care Iohannis a declarat miercuri că, dacă premierul Dacian Cioloş va dori să îşi continue mandatul după alegerile parlamentare, atunci el trebuie să intre într-un partid politic.

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, şeful statului a replicat că răspunsul la această întrebare trebuie să îl dea chiar premierul.

"Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare.

Dacian Cioloş ar putea să-şi continue foarte bine proiectele importante dacă, acum când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor. Mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste proiecte", a afirmat Iohannis, adăugând că, după alegerile parlamentare din iarnă, nu are de gând să nominalizeze persoane independente politic pentru funcţia de premier al ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne