Pandurii şi Marin Condescu sub percheziţia poliţiei

Mai multe descinderi au avut loc, luni dimineaţă, la domiciliul preşedintelui Consiliului de Administraţie al CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Bucureşti al Federaţiei Naţionale Mine Energie, în urma suspiciunilor de spălare de bani şi fals.
Antrenorul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Pustai. (Daniel Mihailescu / EuroFootball / Getty Images)
Epoch Times România
07.10.2013

Mai multe descinderi au avut loc, luni dimineaţă, la domiciliul preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Bucureşti al Federaţiei Naţionale Mine Energie, în urma suspiciunilor de spălare de bani şi fals.

Conform surselor judiciare, aceste operaţiuni au fost susţinute în baza unui dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, în urma unui împrumut către club de 2,2 milioane de lei, sumă pe care ulterior ar fi recuperat-o, fără să înregistreze contabil această operaţiune.

La prima reacţie în faţa presei, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu a afirmat că ”orice control din partea statului este binevenit”.

"Nu m-a sunat nimeni de la vreo instituţie să mă întrebe ceva, ştiu doar ce am aflat de la dumneavoastră şi de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt în drum spre Târgu Jiu acum şi sper ca în cursul zilei să aflu şi eu mai multe despre ceea ce se întâmplă", a adăugat acesta.

Condescu a mai declarat că va participa la orice audiere din partea Poliţiei sau a Parchetului "fără niciun fel de problemă" şi că are un avocat care sa îl reprezinte.

Când a fost întrebat de presupusul obiect al acestui dosar, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Pandurii Târgu Jiu a susţinut că de-a lungul timpului, în limita posibilităţilor, a împrumutat clubul de mai multe ori, iar operaţiunile acestor împrumuturi au fost înregistrate contabil.

Percheziţia a fost organizată de Poliţia Gorj şi de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins în locaţia clubului Pandurii Lignitul cât şi la domiciliul din Târgiu Jiu al lui Marin Condescu. Acesta nu a fost găsit acasă, fiind plecat cu echipa de fotbal Pandurii într-un un meci în deplasare, disputat dumincă seară la Constanţa, cu echipa Năvodari.

Una din fiicele lui Condescu şi soţul acesteia au condus comunicarea cu forţele de ordine despre percheziţia în desfăşurare de la vila din Târgu Jiu.

Una din celelalte locaţii ale descinderii, sediul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a fost controlată de anchetatori şi în decursul acestei veri. Tot de luni dimineaţă, sediul din Bucureşti al Federaţiei Naţionale Mine Energie, condusă de Marin Condescu, se află sub percheziţie.

Numele acestuia mai este implicat într-un dosar penal legat tot de un împrumut acordat echipei Pandurii, iniţiat în această vară de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, dosar care a ajuns în final la DNA de la Parchetul Tribunalului Gorj.

În primăvara acestui an, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), finanţatorul principal al clubului din Târgu Jiu a completat trei plângeri penale pe numele lui Marin Condescu, cu privire la modul de cheltuire a unor sume de bani. Înlocuirea acestuia din funcţia de preşedinte al CA al Clubului Pandurii a fost cerută de mai multe ori de reprezentanţii CEO. Solicitarea a rămas fără rezultat până în prezent, la jumătatea acestei luni fiind programată o nouă şedinţă cu acelaşi obiectiv.

Liderul sindical Condescu a mai fost audiat de Poliţia Gorj în legătură cu un contract de cesiune prin care clubul sportiv a primit în 2011, 1,6 milioane de lei de la fostul SNLO, bani ce trebuiau fi utilizaţi iniţial pentru tichetele de masă ale minerilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor