Geoană: Antonescu s-a trezit că i-ar place independenţa Justiţiei

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, că preşedintele PNL Crin Antonescu s-a "trezit" să spună că îi place independenţa Justiţiei la foarte puţin timp după ce a atacat magistraţii şi a acuzat DNA că face dosare doar pentru PNL, el considerând că nu este diferenţă între Antonescu şi Băsescu.

"După ce ani de zile a atacat cu voioşie magistraţii, după ce acuza, în urmă cu câteva zile doar, DNA că face dosare doar membrilor PNL, Crin Antonescu s-a trezit astăzi să ne spună că îi place independenţa justiţiei. Pur si simplu nu este credibil", a afirmat Geoană.

Fostul lider PSD a susţinut că nu există nicio diferenţă între Antonescu şi Băsescu pentru că ambii abordează acest subiect al Justiţiei pentru a-şi promova interese politicianiste.

"Nu există nicio diferenţă între Crin Antonescu şi Traian Băsescu, amândoi jucându-se cu subiectul Justiţiei pentru a-şi promova interesele politicianiste. Justiţia nu are nevoie de un pact naţional al oamenilor politici pentru a fi independentă, ci trebuie lăsată pur si simplu în pace. Să lăsăm CSM să-şi facă treaba!", a spus Geoană.

De altfel, şi Ilie Sârbu, liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat, a afirmat despre Crin Antonescu că îi place să dea lecţii şi se manifestă ca un suprapreşedinte: "Crin a ieşit să dea lecţii tuturor. Cel mai grav atac a fost cel de astăzi. Acum, deodată, s-a plasat deasupra tuturor încercând să medieze asupra instituţiilor statului. De pe ce poziţie? Că cea de preşedinte al Senatului nu-i permite. Ciolanul e bun. Suntem la guvernare, ne place să avem miniştri, prefecţi, dar când e vorba de şeful Guvernului, chiar dacă a greşit Victor Ponta, noi suntem altfel. A putut cineva să creadă ce a spus Crin Antonescu azi sau e o chestie electorală?

Crin Antonescu e un fel de suprapreşedinte. Am văzut un alt Traian Băsescu în această declaraţie. Ce fel de proiecte comune mai poate avea USL? Că încredere nu mai există".