(P) Totul despre îngrijirea tenului uscat

Îngrijirea tenului.
Îngrijirea tenului. (pinterest.com via Libra Webcorp)

De ce pielea este predispusă la uscăciune? Mai jos observăm cauzele principale ale tenului uscat.

  • Îngrijire greşită: dacă nu au fost spălate produsele cosmetice noaptea şi nu a fost aplicată crema hidratantă, pielea răspunde cu senzaţie de uscăciune sau cu exfoliere.

  • Utilizarea produselor cosmetice nepotrivite: produsele cosmetice adresate unui alt tip de epidermă pot fi una dintre cauzele uscăciunii.

  • Stil de viaţă: lipsa somnului, abuzul de alcool, abuzul de nicotină, alimente grase şi picante şi, în special, fast-food - toate acestea afectează starea pielii.

  • Predispoziţie genetică: dacă mama sau bunica au epiderma uscată, din păcate, este puţin probabil să evitaţi această soartă. Există o singură cale de ieşire - să îngrijiţi constant pielea.

  • Reacţia pielii la alimente şi medicamente: Unele alimente, medicamente şi băuturi pot să provoace uscăciune. Merită să găsiţi produsele problemă pentru a le exclude.

  • Stresul constant: este dificil să ne imaginăm viaţa de zi cu zi fără el, dar stresul devine adesea catalizatorul uscăciunii (pe fondul stresului, acidul hialuronic se descompune mai repede).

Paşi de urmat pentru a avea grijă de pielea uscată acasă

Tenul uscat are nevoie de îngrijire potrivită. Pentru asta este nevoie să fie urmaţi anumiţi paşi în rutina de îngrijire şi să fie incluse produsele potrivite care pot fi găsite accesând linkul https://makeup.ro

  1. Spălare. Se recomandă să vă spălaţi faţa nu mai mult de două ori pe zi iar cu uscăciune severă, doar o dată - seara. Astfel dimineaţa, grăsimea produsă de glandele sebacee în timpul nopţii va rămâne pe piele - fără ea, pielea este mai vulnerabilă la influenţele externe. Gelurile şi spumele cu ingrediente hidratante concepute pentru pielea uscată sunt potrivite ca demachiante. Dimineaţa este logic să vă limitaţi la curăţarea fără apă.

  2. Tonifiere. Rolul tonicului este greu de supraestimat. Restabileşte echilibrul ph-ului pielii şi o pregăteşte pentru hidratare şi expunere mai intensă la ingredientele active ale cremei.

  3. Nutriţie. Atunci când alegeţi o cremă pentru ten uscat, acordaţi atenţie texturii şi compoziţiei. De exemplu, gelurile pot să nu fie potrivite pentru pielea uscată, dar cremele cu uleiuri şi o textură groasă sunt exact ceea ce trebuie. În compoziţie, căutaţi umectanţi - substanţe care asigură reţinerea umidităţii în piele. Crema se aplică pe piele în strat subţire, excesul se îndepărtează cu un şerveţel după 20 de minute.

Tenul uscat poate oferi bătăi de cap, dar cu o îngrijire corespunzătoare nu mai este o problemă.