Orgia nesfârşită a domnului director Strauss-Kahn

După 20 de ani, Franţa descoperă viaţa dublă sau triplă a unui personaj care a fost unul din cei mai influenţi oameni ai lumii, Dominique Strauss-Kahn (DSK)
Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn(ST) si o poza din 2004 a jurnalistei franceze care îl acuză de tentativă de viol, Tristane Banon (DR). (FRED DUFOUR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
02.04.2012

După 20 de ani, Franţa descoperă viaţa dublă sau triplă a unui personaj care a fost unul din cei mai influenţi oameni ai lumii, Dominique Strauss-Kahn (DSK). Până în mai 2011, Strauss-Kahn părea omul 'providenţial', căsătorit cu ziarista milionară Anne Sinclair şi predestinat să devină preşedinte al Republicii după ce triumfase la Washington ca director general al FMI. Mare protagonist al scenei internaţionale el era primit cu onoruri de şef de stat şi văzut ca socialistul care avea să dea social-democraţiei internaţionale o nouă imagine, notează luni ziarul ABC.

Acest inexpugnabil castel din cărţi de joc avea să se dărâme precipitat, la 14 mai 2011, când o cameristă imigrantă din SUA l-a acuzat pe Strauss-Kahn de tentativă de viol şi violenţă sexuală. În primul moment soţia sa şi întreaga elită socialistă franceză, sprijinită de aproape întreaga presă, au strigat: 'Este un complot!'. A fost denunţată justiţia americană şi au fost lansate săgeţi otrăvite în direcţia lui Nicolas Sarkozy, presupusul 'beneficiar' al scandalului sexual. Dar brutala realitate s-a impus cu repeziciune: Strauss-Kahn a fost nevoit să admită că a întreţinut relaţii sexuale cu camerista, consimţite, în versiunea lui. Potrivit victimei, a fost abuz sexual, însoţit de violenţă extremă cum a constat poliţia new-yorkeză.

Dar lucrurile nu au rămas aici. Opinia publică franceză a descoperit că cel care încerca să devină candidatul socialist la preşedinţie ţării era de fapt un multimilionar cu proprietăţi în Franţa şi Washington şi o avere imensă. În faţa acestor dezvăluiri, birocraţia politică a PS francez s-a delimitat de cel pe care îl consideraseră favoritul său. Primele investigaţii ale poliţiei din New york au descoperit o aventură a lui DSK cu una din subordonatele sale de la FMI, Piroska Nagy. Dar Anne Sinclair i-a iertat din nou soţului această călcare greşită. Au apărut însă mai multe aventuri, la Paris, Bruxelles, sau Washington din vremea când Strauss-Kahn era ministru de finanţe (1997). În timp ce era anchetat în SUA, DSK era denunţat în Franţa de tânăra ziaristă Tristane Banon, pentru o altă tentativă de viol, petrecut cu mulţi ani în urmă.

Faptele au fost prescrise, dar cazul a dezvăluit complicităţi socialiste obscure. De fapt, mulţi lideri socialişti cunoşteau 'înclinaţia' patologică a lui Strauss-Kahn pentru femei. Astfel încât mulţi consilieri sau şefi de cabinet ai fostului ministru de finanţe cunoşteau practicile celui mai popular socialist francez. Tristane Banon şi mama sa, Anne Mansouret, membră marcantă a PS au făcut noi dezvăluiri despre comportamentul lui Strauss-Kahn, cu care responsabilii partidului erau la curent, dar care au decis să-l treacă cu vederea, punând interesele partidului mai presus. Însă cazul cameristei din New York, sau al ziaristei Tristane Banon nu erau decât vârful aisbergului.

Capitolul cel mai oneros al acestor vieţi paralele a culminat cu un scandal de prostituate şi proxeneţi la Hotel Carlton din Lille. Poliţia din nordul Franţei instrumenta de mult timp acest scandal. Dar cazul bordelului de la Carlton din Lille a explodat săptămâna trecută cu inculparea oficială a lui Strauss-Kahn pentru infracţiunea de proxenetism. Niciodată în istoria ţării un politician nu a căzut atât de jos. Presa franceză a publicat mesajele pe telefon ale lui Strauss-Kahn cu prietenii lui proxeneţi şi declaraţii ale prostituatelor cu detalii extrem de picante. Strauss-Kahn nu a putut să explice foarte bine care erau relaţiile cu această lume sordidă de proxeneţi, traficanţi şi prostituate şi chiar şefi de poliţie, încântaţi să ofere 'servicii' directorului general al FMI, inclusiv în biroul său. O orgie nesfârşită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor