Acuzaţiile vizându-l pe DSK nu au fost abandonate, ancheta continuă, anunţă Parchetul din Manhattan
Acuzaţiile vizându-l pe Dominique Strauss-Kahn nu au fost abandonate, iar ancheta continuă, în pofida semnelor de întrebare apărute în legătură cu credibilitatea presupusei victime, a anunţat miercuri Parchetul din Manhattan.
"Ancheta continuă", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului Cyrus Vance.
De asemenea, Vance a respins apelurile de a demisiona înaintate de avocaţii cameristei care susţine că a fost agresată sexual de DSK. Avocaţii afirmă că procurorul le-a subminat cazul, prin divulgarea de informaţii compromiţătoare despre femeie. Ei consideră că Vance ar trebui înlocuit cu un procuror special.
Anterior, avocaţii lui Strauss-Kahn şi procurorii au avut o întâlnire privată, ce a durat circa 90 de minute şi a fost descrisă drept "constructivă" de unul dintre avocaţii lui DSK.
Vineri, Dominique Strauss Kahn a fost eliberat pe propria răspundere, o turnură uimitoare provocată de dubiile apărute pe tema credibilităţii femeii care l-a acuzat de tentativă de viol.
Iniţial, procurorii au insistat pe caracterul presupusei victime, în vârstă de 32 de ani - o mamă singură, muncitoare, care a cerut azil când a imigrat în SUA din Guinea - însă o sursă citată de New York Times a declarat că aceasta a minţit în repetate rânduri după formularea acuzaţiilor iniţiale.
Între timp, scriitoarea franceză Tristane Banon a depus oficial marţi plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kan, pentru tentativă de viol, a declarat avocatul său, David Koubbi.
Jurnalista a declarat că DSK a atacat-o în timpul unui interviu pentru o carte, la Paris, în 2003 şi a încercat să îi smulgă hainele. Banon, care avea 23 de ani la momentul presupusului atac, a povestit din nou că Strauss-Kahn a încercat să o ia de mână în timpul interviului şi, când a încercat să plece, a apucat-o de braţ. "I-am cerut să mă lase şi atunci a început lupta", a subliniat ea.
Tentativa de viol se pedepseşte în Franţa cu până la 15 ani de închisoare. Atacul trebuie să fie raportat în maxim 10 ani de la comiterea faptelor.