Operaţiunea "Stop Pop": "Nu putem tolera un ministru agramat care ia decizii aberante" [petiţie online]

Liviu Pop (Facebook)
Loredana Diacu
04.08.2017

Pe internet a fost lansată o petiţie prin care se cere demisia ministrului Educaţiei, Liviu Pop. Nu atât pentru dezacorduri subiect-predicat sau folosirea unor cuvinte precum "genunche" ci, în special, pentru "afirmaţii mincinoase şi decizii aberante luate fără consultarea principalilor actori în actul educaţional - elevii, părinţii, profesorii şi societatea civilă."

"Solicităm revocarea URGENTĂ a ordinului trimis de Ministerul Educaţiei la ISJ-uri, respectiv şcoli gimnaziale din toată ţara, pentru achiziţionarea manualelor de sport de la editurile preferate! Cerem cheltuirea banului public (BUGETUL MEN) cu bună-credinţă şi consultarea părţilor interesate.

Solicităm o consultare publică REALĂ privind rectificarea bugetului MEN pentru anul şcolar 2017 - 2018.

Propunem prioritizarea nevoilor din sistemul de educaţie şi alocarea bugetului MEN în funcţie de priorităţile identificate prin CONSULTARE PUBLICĂ AUTENTICĂ", se arată în textul petiţiei.

De ce este important?

Potrivit iniţiatorilor petiţiei, "este o ruşine naţională să avem ministru al educaţiei o persoană agramată", iar românii ar trebui să aibă un ministru competent şi deschis dialogului cu societatea civilă.

Mai mult, în condiţiile în care educaţia, domeniu de interes vital, este în colaps, "ne trebuie oameni competenţi la MEN, începând cu ministrul.

"Nu mai vrem cheltuirea banului public după bunul plac, în defavoarea contribuabililor / copiilor noştri şi în folosul unor interese obscure, ne dorim să avem un dialog bazat pe argumente, cu o persoană rezonabilă, capabilă să înţeleagă şi să fie disponibilă la un dialog constructiv.

Pentru toate aceste motive, vă invităm să semnaţi şi să vă alăturaţi astfel campaniei pentru demiterea ministrului Pop. Copiii noştri, educaţia românească merită mult mai mult!", adaugă iniţiatorii petiţiei.

Redăm câteva dintre comentariile celor ce au semnat:

"Educaţia presupune responsabilitate! Nu putem tolera un ministru agramat care ia decizii aberante, fără consultări prealabile! Sportul înseamnă mişcare fizică, nu predare şi învăţare după un manual!", scrie o semnatară.

"Cred că banii folosiţi la tipărirea manualelor pentru educaţie fizică pot fi folosiţi mai eficient (Ex.: burse pentru copii cu performanţe bune)", precizează o altă persoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor