Fără telefoane mobile la ore! Şi fără elev de serviciu. Liviu Pop vrea noi reguli în şcoli

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii să nu mai folosească telefoanele mobile la ore, pentru a se eficientiza "procesul instructiv-educativ."
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că îşi doreşte interzicerea telefoanelor mobile în şcoli, elevii urmând să-şi lase telefoanele într-un loc special amenajat, securizat, de unde să le recupereze la terminarea orelor, relatează Adevărul.

”Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale şi, de ce nu, de mass-media”, a declarat Pop.

Liviu Pop a mai pledat la Buzău şi pentru desfiinţarea noţiunii de ”elev de serviciu”, precizând că oricine altcineva se poate ocupa de pază în şcoală, nu un elev care atunci când este de serviciu este privat de actul educaţional.

”Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală”, a susţinut Pop.

Declaraţiile ministrului au fost făcute în cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, ediţia a 23-a, eveniment organizat pentru a doua oară consecutiv în Buzău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne